UPDATE: „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 iunie 2023, pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, la Palatul Cotroceni, care și-a înaintat oficial demisia din funcția de Prim-ministru.
În temeiul prevederilor constituționale, Președintele României a luat act de demisia domnului Nicolae-Ionel Ciucă și a semnat decretul prin care se constată vacantarea funcţiei de Prim-ministru al Guvernului României.
Totodată, Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea domnului Marian-Cătălin Predoiu ca Prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile Prim-ministrului până la formarea noului Guvern.


În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) și ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Președintele României va invita marți, 13 iunie 2023, la Palatul Cotroceni, liderii partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru”.

 

UPDATE:  Rocada guvernamentală începe în cursul zilei de azi, iar Marcel Ciolacu ar urma să fie desemnat premier.

 

Inițial, premierul Ciucă a așteptat un răspuns din partea sindicaliștilor din Educație cu privire la încetarea grevei, însă, acesta a decis să plece, indiferent de deciziile finale ale profesorilor.

Marcel Ciolacu pregătit să preia ștafeta: Rocada guvernamentală iminentă și demisia lui Ciucă la finalul ședinței

În urma ultimelor discuții, rocada guvernamentală ar putea începe chiar în cursul zilei de astăzi, iar Marcel Ciolacu ar urma să fie desemnat premieri.

Nicolae Ciucă și-ar anunța demisia la finalul ședinței de Guvern, iar după câteva discuții rapide la Cotroceni, liderul PSD va fi nominalizat în funcția de șef al Guvernului, urmând ca procedura să se desfășoare până la finalul acestei săptămâni.

Citește și: Greva din învățământ se suspendă! Anunțul făcut de Sindicate!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Greva din Educație s-a suspendat

Declarațiile lui Nicolae Ciucă în ședința de Guvern

Potrivit HotNews, în ședința de Guvern s-au discutat următoarele aspecte:

Citește și: VIDEO| Ce se întâmplă cu Bacalaureatul și Evaluarea Națională? Noi modificări pentru examenele naționale!

11.03- Pe ordinea de zi a ședinței de guvern, proiectele de ordonanță de urgență care formalizează ultima ofertă făcută sindicatelor figurează la capitolul analiză proiecte acte normative. 

11.05- Surse guvernamentale au declarat că premierul Nicolae Ciucă își va da astăzi demisia indiferent de decizia sindicatelor din educație de a continua sau nu greva. Un anunț oficial al urma să fie făcut după ora 12.00.

11.32- După ședința de Guvern, Nicolae Ciucă va face anunțul oficial, după care va merge la palatul Cotroceni pentru a discuta cu președintele Iohannis. De la ora 17.00 este programată o ședință a Coaliție la Parlament, potrivit unor surse oficiale. Nicolae Ciucă ar urma să preia șefia Senatului, exercitată acum interimar de Alina Gorghiu. 

Citește și: Greva profesorilor- Guvernul adoptă o nouă Ordonanță de urgență. Când se întorc elevii la școală?

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

11.50- S-a decis suspendarea grevei.

11.56- Nicolae Ciucă declarații la începutul ședinței de guvern:

  • Coaliția a asumat cu maximă responsabilitate. Am considerat că e absolut necesar să încheiem acest conflict de muncă.
  • În acest moment vom adopta ordonanțele de urgență.
  • Trebuie să amintim că nu doar partea salarială contează, ci și investițiile din învățământ. Am cuprins aceste elemente în noile legi ale educației.

Pentru moment, partidele din Coaliție nu au hotărât forma noului Executiv și nu se știe nici dacă UDMR va rămâne în formula actuală guvernamentală, în raport cu faptul că nu vor renunța la portofoliul Dezvoltării.

Citește și: Ministerul Educației propune echivalarea probelor orale ale Bacalaureatului cu notele din liceu. Noi modificări la evaluarea clasei a VI-a și titularizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si