Sf. Alexandru 2023.  În fiecare an, pe data de 30 august, mii de români sunt sărbătoriți ca ocazie a prăznuirii Sf. Alexandru în calendarul ortodox. Este sărbătoare cu cruce neagră!

Urări de Sf. Alexandru 2023. Mesaje și felicitări superbe pentru sărbătoriții zilei

Urări de Sf. Alexandru 2023. Mesaje și felicitări superbe pentru sărbătoriții zilei

[Sursa foto: Pinterest]

Citește și: Sf. Alexandru 2023. Ce se face și ce nu se face pe 30 august? Tradiții și obiceiuri importante

Iată cui spunem "La mulți ani!" pe data de 30 august și ce urări și mesaje le poți trimite sărbătoriților!

Cine a fost Sf. Alexandru?

Sf. Alexandru este pomeni în fiecare an pe data de 30 august și este cunoscut de credincioși și sub numele de „protectorul omenirii”. Sfântul Alexandru se numără printre marii ierarhi ai Bisericii și este recunoscut ca un apărător curajos al credinței creștine. 

Acesta a trăit în prima parte a secolului al IV-lea, în timpul domniei Sfântului Împărat Constantin cel Mare. El a fost discipolul Arhiepiscopului Mitrofan al Bizantului. Deși nu a avut o educație formală, Sfântul Alexandru a trăit o viață simplă și virtuoasă. Datorită calităților sale, el a fost considerat demn să slujească alături de Sfântul Mitrofan și, ulterior, a ajuns el însuși Patriarh.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Urări de Sf. Alexandru 2023. Mesaje și felicitări superbe pentru sărbătoriții zilei

Cine a fost Sf. Alexandru?

[Sursa foto: Doxologia]

Citește și: Sf. Alexandru 2023. Cui spunem "La mulți ani!" pe 30 august?

Sfântul Alexandru este unul dintre cei mari cuvioși, respectați pentru viața și minunile pe care le-a săvârșit. Patriarhul din vremea aceea al Constantinopolului, Sfântul Mitrofan, în vârstă înaintată, l-a rugat pe Alexandru să îl reprezinte la primul Conciliu de la Niceea. Acolo, Sfântul Alexandru a apărat cu tărie religia și credința împotriva lui Arie, care propaga erezia că Fiul nu este veșnic, ci a fost creat de Tatăl.

După încheierea Sinodului, un înger i-a apărut Patriarhului și i-a dezvăluit că succesorul său pe tronul ecleziastic va fi Alexandru, slujitorul său. După ce a devenit Patriarh al Constantinopolului, Sfântul Alexandru, chiar dacă avea aproape 70 de ani, a continuat să apere Credința Ortodoxă în fața intrigilor lui Arie și a susținătorilor săi.

Urări de Sf. Alexandru 2023. Mesaje și felicitări superbe pentru sărbătoriții zilei

Iată câteva mesaje clasice pe care le poți trimite sărbătoriților de ziua lor onomastică: 

  • "La mulți ani cu bucurii și liniște, dragă Alexandru! Sărbătorește-ți ziua cu inima plină de fericire și alături de cei dragi!"
  • "Sfântul Alexandru să îți aducă zile senine și clipe de bucurie! La mulți ani și sărbători fericite!"
  • "De Sfântul Alexandru, îți doresc să ai parte de tot ce este mai bun în viață. Să fii înconjurat de iubire și realizări! La mulți ani!"

Citește și: La mulți ani de Sf. Alexandru 2023: Mesaje, urări și felicitări pentru sărbătoriții zilei

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”- radioimpuls.ro

Urări de Sf. Alexandru 2023. Mesaje și felicitări superbe pentru sărbătoriții zilei

De asemenea, poți opta să le trimiți câteva urări amuzate și pline de voie bună:

  • "Ei bine, Sfinte Alexandru, ai venit din nou să ne aduci sărbătoare și bucurie! La mulți ani și ia-ne și pe noi cu tine în aventura zilei tale speciale!"
  • "Se spune că de Sfântul Alexandru toate dorințele se împlinesc! Așa că, fii pregătit să îți dorești tot ce vrei! La mulți ani și multe realizări!"
  • "Dacă Sfântul Alexandru ar fi trăit în secolul XXI, probabil ar fi fost un influencer spiritual! La mulți ani, cu inspirație și like-uri din plin!"

Citește și: Sf. Alexandru 2023. Ce se face și ce nu se face pe 30 august? Tradiții și obiceiuri importante

Iată și câteva mesaje pline de căldură și bunătate:

  • "De ziua numelui tău, sărbătoritule Alexandru, îți doresc ca lumina credinței să te îndrume mereu pe calea cea bună. La mulți ani cu bucurie și sănătate!"
  • "Dragă Alexandru, în ziua ta specială, vreau să îți transmit toată căldura și recunoștința pentru frumusețea pe care o aduci în viețile noastre. La mulți ani și zâmbete sincere!"
  • "Sărbătoarea numelui tău să fie plină de binecuvântări și împliniri, Sfinte Alexandru! Cu gânduri frumoase și urări de fericire, îți doresc o zi minunată!"

Indiferent de mesajul pe care îl alegi, cuvintele sincere și pline de afecțiune vor aduce bucurie în inima sărbătoritului sau sărbătoritei de Sf. Alexandru 2023. Cu siguranță gândurile tale frumoase vor rămâne în amintirea și sufletul lor pentru mult timp înainte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si