Meteorologii au emis avertizare Cod roșu de tip nowcasting de viscol și ninsori abundente pentru județele Botoșani și Iași, iar circulația pe toate drumurile naționale și județene a fost închisă începând cu ora 21.30. S-a intervenit pentru deblocarea a 69 de autovehicule derapate sau imobilizate, în care se aflau 138 de persoane, evacuarea apei din beci sau degajarea unor elemente de construcție de la un imobil și a 24 de copaci.

Citește și: Bătrân transportat cu tractatorul până la ambulanța SMURD, din cauza condițiilor meteorologice

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică s-au înregistrat avarii în 28 localități din 2 județe (BC și HR), însumând un număr de aprox. 3.049 consumatori finali nealimentați. La momentul raportării se intervine pentru remedierea situațiilor semnalate.
Până la acest moment au fost emise 3 mesaje de informare a populației prin sistemul RO-ALERT în contextul avertizărilor hidrometeorologice la nivelul a 3 județe (BC, IS și NT).
Un autocar cu 37 de copii din Bistrița care se întorceau de la Iași a rămas blocat în Târgu Frumos, unde au trebuit să stea peste noapte.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Peste 30 de instituții de învățământ din Iași se închid din cauza vremii

Bătrân transportat cu tractatorul până la ambulanța SMURD, din cauza condițiilor meteorologice

Vremea nefavorabilă i-a determinat pe locanicii satelor aflate departe de șosele să recurgă la diverse improvizații în situațiile critice. Astfel că un bătrân a fost nevoit să fie transportat la spital cu un tractor.

O ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Roman care a fost solicitată în localitatea Boghicea pentru a prelua un băbat de 73 de ani nu a mai ajuns la destinație. 

Transportul pacientului până la ambulanță a fost a fost făcut de SVSU cu ajutorul unui tractor, apoi a fost preluat de un echipaj SMURD.

Citește și:  Peste 30 de instituții de învățământ din Iași se închid din cauza vremii

Activitatea din 36 de unități de învățământ preuniversitar din județul Iași își suspendă activitatea din cauza ninsorii și a viscolului. 

Citește și:   Căderile masive de zăpadă au provocat pagube în Brașov. Zeci de copaci s-au prăbușit pe trotuare

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Condiţiile meteorologice au impus ca în cursul acestei zile să fie suspendată activitatea în mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi.

Decizia a fost luată în urma întrunirii   Consiliului de Administraţie   al fiecărei unităţi şcolare.  

Sunt 21 de unităţi care au fost închise total şi 15 care au fost închise parţial. Aceste unităţi şcolare sunt din mai multe zone ale judeţului, în special din acele zone din mediul rural mai izolate",   a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi, Antonina Bliorţ.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si