Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - ”Urme de urs” pe post de suvenir. Ce reacție au avut Comisarii Protecţiei Consumatorilor Covasna

O companie care produce bere în Târgu Secuiesc a scos la vânzare un suvenir inedit, excremente de urs la conservă. Comisarii Protecţiei Consumatorilor Covasna nu pot retrage produsul de la vânzare pentru că nu este aliment.

Diana Bostan,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Suvenirul se vinde cu suma de 40 de lei și a fost descoperit într-un local din municipiul Târgu Secuiesc.

Excremente de urs vândute ca suvenir

Comisarul-şef adjunct al Protecţiei Consumatorilor Covasna a fost înștiințat, însă produsul nu poate fi retras de la vânzare, pe ambalaj fiind specificat faptul că nu este destinat consumului.

Citește și: VIDEO Gândaci și alimente expirate într-un restaurant din Constanța

„Se vinde la noi în judeţ, am găsit la Târgu Secuiesc, într-un bar care are franciza celor de la Lixid Project, cei care fac berea Csíki Sör şi chipsurile cu aceeaşi denumire.

Am înţeles că e un fel de suvenir, nu au putut să ne dea o explicaţie. Se dă şi un termen de valabilitate, care e aiurea, nu înţeleg la ce să dai termen de valabilitate dacă nu este produs alimentar. Traducerea nu este completă, se afirmă acolo că este produs secuiesc, produs în Székelyföld şi că se poate lucra cu el, se poate lua în mână şi mula ca o plastilină, aşa mi s-a explicat.
Te-ai putea juca cu el, într-un fel, dar nu ştiu dacă e în regulă, ce se întâmplă dacă un copil se joacă cu el şi îl bagă în gură? Produsul costă 40 de lei, nu l-am retras de la vânzare pentru că nu este un produs alimentar, are avertismente, dar i-am sesizat şi pe colegii din Harghita, pentru că este produs la Sânsimion, în judeţul Harghita.”
, a explicat comisarul-şef adjunct al OPC Covasna pentru weradio.ro.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Pe ambalaj este specificat faptul că nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor

Comisarul-șef al OPC Covasna nu deține informații legate de prelevarea produsului și dacă au avut aprobarea celor de la vânătoare.

Citește și: Incredibil ce au descoperit inspectorii ANPC într-un magazin din Constanța! A fost închis imediat

”Dacă are avertismentul, nu avem ce să facem, nu este produs comestibil, se pare că ar fi suvenir. Nu ştiu ce utilitate poate să aibă, decât, poate, dacă vrei să faci o farsă cuiva”, a explicat comisarul-şef adjunct al OPC Covasna pentru weradio.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI