Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 12 iulie, prognoza meteo actualizată pentru următoarele patru săptămâni.

În perioada 15 iulie – 12 august 2024, meteorologii anunță cea mai călduroasă perioadă din istorie. Corpul uman va resimți chiar și peste 45 de grade Celsius.

meteo

Meteo

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce nu trebuie să faci când este cod roșu de caniculă?

Urmează o perioadă de foc în România

Se anunță caniculă, cu valori cuprinse între 35 și 41 de grade Celsius pe timp de zi și nopți tropicale, cu minime între 17 și 27 de grade.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

"La începutul săptămânii viitoare valul de cãldurã va fi persistent şi intens, va fi caniculã în cea mai mare parte a ţãrii, iar disconfortul termic deosebit de accentuat, cu indice temperaturã-umezealã (ITU) peste pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 35 şi 41 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud și în sud-est. Nopțile vor fi tropicale în majoritatea zonelor, astfel cã minimele termice vor fi cuprinse în general între 17 şi 27 de grade, cu valori mai mici în zonele depresionare.

Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, însã spre după-amiază vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse ce pot avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului pe alocuri în nordul şi nord-vestul ţãrii, precum şi în zona montanã", spun specialiștii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În perioada 15 – 22 iulie meteorologii anunță temperaturi peste media perioadei.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

La fel de cald va fi și în săptămâna 22 – 29 iulie 2024, când și atunci termometrele vor arăta mai multe grade decât ar fi normal pentru această perioadă, mai ales în sudul țării.

Citește și: VIDEO Cod roșu de caniculă în România. Cât durează valul de căldură "intens și persistent" anunțat de ANM

Citeste si: Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Ce tunsoare a ales artistul și care a fost reacția familiei. “Am ajuns acasă alt om, să vedem ce zic.”- kfetele.ro

Citeste si: Pierdere imensă în muzica românească. Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a murit- radioimpuls.ro

Și tot caniculă va fi și în perioada 29 iulie – 5 august 2024. Toate regiunile țării sunt sub cupola de foc, mai ales cele sudice. În acest timp, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, dar cu o tendință de scădere pe arii restrânse.

De asemenea, până la jumătatea lunii august tot cald va fi, de fapt, foarte cald, căci termometrele vor arată peste 40 de grade și în perioada 5 – 12 august 2024. Întreaga țara va fi cuprinsă de un aer cald, mai ales partea de sud, în timp ce regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si