Pentru prima oară în istorie, meteorologii români au emis două coduri roșii de caniculă! Mai mult, Bucureștiul este vizat de ambele avertizări.

Urmează două zile de foc pentru România! Se vor înregistra temperaturi extreme de 50 de grade la soare. Au fost emise două coduri roșii

Meteorologii au emis două CODURI ROȘII de caniculă! 48 de foc pentru România!

Astăzi,  25 iulie 2023,  intră în vigoare CODUL ROȘU temperaturi extreme, disconfort termic deosebit de accentuat anunțat luni de meteorologii români.

Județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în orașul București, vor fi vizate de temperaturi maxime deosebit de ridicate, cu valori cuprinse între 40 și 42 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi foarte pronunțat.

COD PORTOCALIU: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat, 25 iulie 2023.  În partea de sud a Crișanei, Banat, Oltenia, Muntenia, în sudul Moldovei și în vestul Dobrogei, se vor înregistra temperaturi maxime predominant cuprinse între 37 și 39 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor oscila între 19 și 24 de grade Celsius.

Disconfortul termic va fi accentuat în aceste regiuni.

Citește și: Caniculă extremă în România! Cele mai alarmante coduri roșii, emise pentru prima dată în istorie. Se vor resimți peste 55 de grade/ Care sunt zonele afectate

COD GALBEN: val de căldură și disconfort termic ridicat, 25 iulie 2023.  În ziua de marți, 25 iulie, valul de căldură și canicula se vor extinde pe întreg teritoriul țării.

În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei, Moldovei și pe litoral, se va simți un disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime vor fi în general cuprinse între 33 și 37 de grade Celsius, iar temperaturile minime se vor situa între 17 și 22 de grade Celsius. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Urmează două zile de foc pentru România! Se vor înregistra temperaturi extreme de 50 de grade la soare. Au fost emise două coduri roșii

Cum va fi vremea miercuri, 26 iulie 2023? A doua zi de foc pentru români

Miercuri, 26 iulie 2023,  intră în vigoare ce de-a doua avertizare a meteorologilor cu privire la temperaturile extreme. 

Urmează două zile de foc pentru România! Se vor înregistra temperaturi extreme de 50 de grade la soare. Au fost emise două coduri roșii

COD ROȘU:  În regiunile Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și în orașul București, se vor înregistra temperaturi maxime excepțional de ridicate, variind între 40 și 42 de grade Celsius, ceea ce va provoca un disconfort termic deosebit de intens. 

COD PORTOCALIU: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat, 26 iulie 2023.  În sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei și în regiunile centrale și sud-vestice ale Moldovei, se vor înregistra temperaturi maxime, în general, cuprinse între 37 și 39 de grade Celsius, ceea ce va duce la un accentuat disconfort termic.

Citește și: Șantierele de construcții din Italia, grav afectate de caniculă. „Căldura extremă provoacă boli grave și crește riscul de accidente, mai ales pentru cei care fac munci obositoare sau lucrează în aer liber, cum ar fi lucrătorii din construcții"

COD GALBEN: val de căldură și disconfort termic ridicat, 26 iulie 2023.  Căldura intensă și canicula vor continua în sud-estul țării. În nordul Olteniei și al Moldovei, sudul și estul Transilvaniei, precum și pe litoral, se va simți un disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade Celsius. 

Urmează două zile de foc pentru România! Se vor înregistra temperaturi extreme de 50 de grade la soare. Au fost emise două coduri roșii

Cum ne protejăm pe timpul caniculei?/ Sfatul medicului Tudor Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru a oferit mai multe recomandări pentru cum ar trebui să ne protejăm de temperaturile extreme.

Pentru această perioadă caniculară, specialistul a dat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro câteva sfaturi și metode pentru a ne răcori.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: FOTO/VIDEO- Locul din România unde te simți ca în Thailanda! Unde se află peisajul de poveste? Imagini incredibile cu cascada magică de pe plaiurile românești

”Prevenția este cea mai importantă și nu uitați trei reguli de bază: aer, apă și răcoare. Sunt regulile care ne pot ține departe de spital, mai ales că în această perioadă constatăm că temperaturile crescute și pe durata nopții cresc riscul de epuizare termică. Și codul acesta roșu de epuizare termică este extrem de important pentru că nediagnosticată la timp această epuizare termică duce la șoc termic și deces. Așa că ce vom face, ne vom hidrata corespunzător, hidros vine de la apă, nu de la băuturi bogate în cafeină sau în alcool și ne deshidratează, la fel și sucurile carbogazoase. Pe de altă parte pot bea un pahar de apă sau de iaurt la 15-20 de minute, în așa fel încât să nu apară senzația de sete. Evident că vorbim despre răcoare. Ar trebui să nu ne deplasăm la orele amiezii când este foarte, foarte cald, mai ales în marile orașe unde asfaltul încins crește temperatura cu cel puțin 3-4 grade”,  a spus medicul de la UPU Iași.

Urmează două zile de foc pentru România! Se vor înregistra temperaturi extreme de 50 de grade la soare. Au fost emise două coduri roșii

”Tot despre răcoare vorbim atunci când aerisim la orele dimineții sau seara când se mai răcorește, când încercăm să menținem temperatura scăzută în locuință, închizând geamurile atunci când afară este foarte cald, punând o bucată de material textil deschis la culoare, eventual ud în dreptul geamurilor, utilizând jaluzelele și sunt convins că doamnele și domnișoarele îmi vor fi recunoscătoare, dau o rețetă, nu gătiți la orele amiezii și nu utilizați aparatura electrocasnică ce poate genera căldură”,  a mai adăugat Tudor Ciuhodaru.

Totodată, medicul a spus că părinții trebuie să fie foarte atenți la copii în această perioadă, dar și la cei vârstnici.

Citește și: VIDEO- Cod roșu de caniculă, 25-26 iulie 2023: Recomandări importante. Ce trebuie să facem pentru a ne proteja sănătatea?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si