Pe fondul creșterii numărului de noi cazuri de coronavirus în România, premierul Ludovic Orban a precizat că autoritățile fac evaluări, iar în funcție de evoluția cazurilor vor urma noi recomandări.

„Evaluăm fiecare zi, fiecare săptămână, fiecare caz în parte și anchetă epideomiologică. În funcție de evoluție vom avea și anumite restricții sau anumite izolări de focare. În acest moment avem o creștere de cazuri, evaluăm fiecare zi și luăm o decizie.

Evoluția ne va da măsura tratamentului și recomandărilor care vor urma în condițiile în care vom avea o creștere exponențială nu una progresivă și care va forța sistemul medical, unitatea de primiri urgență sau terapia intensivă, atunci vom fi nevoiți să luăm și alte măsuri”, a spus Ludovic Orban.

Nu se dorește impunerea de noi măsuri restrictive

Premierul a declarat că nu dorește impunerea uni noi măsuri restrictive.

„Nu ne dorim să mai apelăm la nicio măsură restrictivă. Vom lua măsurile la care ne-am gandit cu o singură condiție. Să nu existe un număr foarte mare de infectări și să nu punem în pericol sănătatea oamenilor. Vom face o evaluare sâmbătă, duminică, și în funcție de datele pe care le vom avea, vom decide. Repet, nu vreau să impunem alte restricții”, a mai spus Ludovic Orban.

Nelu Tătaru anunță măsuri de relaxare de la 1 iulie

Zilele trecute, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, dădea asigurări că vor urma măsuri de relaxare de la 1 iulie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Județul în care numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu aproape 25% în doar 24 de ore

„„Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare. Eu sper ca evoluția să ne permită acest lucru. Fiecare caz este evaluat particular, fiecare anchetă evaluează cazurile particular, fiecare locație este evaluată particular, dacă vor fi niște restricții vor fi strict punctuale și locale”, spunea Tătaru.

Două zile cu mai mult de 400 de îmbolnăviri

Alte 411 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore- fiind a doua zi consecurtivă în care numărul acestora trece de 400- astfel că bilanţul a ajuns la 25.697. Totodată, s-au înregistrat 14 decese, numărul total fiind de 1.579, a anunţat vineri Grupul de Comunicare Strategică.

„Până astăzi, 26 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25.697 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.181 au fost declarate vindecate şi externate. Până astăzi, 1.579 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. În intervalul 25.06.2020 (10:00) – 26.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 14 decese (7 bărbaţi şi 7 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Argeş, Botoşani, Brăila, Braşov, Constanţa, Gorj, Ilfov şi Vrancea.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Coronavirus România 26 iunie: 411 noi cazuri de îmbolnăvire

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 2 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 411 noi cazuri de îmbolnăvire”, conform raportului transmis vineri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si