Urșii care dau târcoale comunei Merei din Buzău au băgat spaima în locuitori. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău continuă să transmită avertizări: „Evitați zona, stați în case! Nu încercați să vă fotografiați sau să hrăniți animalul. Protejați-vă animalele de companie!”.

Comuna Merei din Buzău, asaltată de urși. Locuitorii sunt terifiați: Trebuie să ținem ursul de vorbă până vin autoritățile, pentru că suntem nevoiți să le spunem să plimbe ursul!”

Locuitorii din Merei sunt tot mai îngrijorați din pricina urșilor. Reacțiile nu au întârziat să apară nici pe Facebook față de lipsa de reacție a autorităților, iar o localnică a scris că:  „Trebuie să ținem ursul de vorbă până vin autoritățile, pentru că suntem nevoiți să le spunem să plimbe ursul!”.

Citește și: VIDEO- Prezenţa unui urs, semnalată la mai puțin de 10 kilometri de orașul Buzău

Potrivit adevarul.ro, ursul s-a perindat mai multe zile la rând, fiind văzut pe dealurile dintre Merei și Unguriu. Încă nu se cunoaște faptul dacă este vorba de mai multe animale, sau doar de același urs.

Citește și: VIDEO- Laptele de capră, tot mai căutat de români

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Alt locuitor susține faptul că ursul ar fi trecut și prin satul Ojasca, pe 3 mai 2023. Același urs s-ar fi dus și în alt sat, în Joseni, în jurul orei 20.00. Bărbatul a surprins și filmat animalul care era destul de aproape de gospodăria sa.

Citește și: Polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au fost sesizați că mai multe cabaline nu sunt îngrijite corespunzător la Hipodromul Ploiești

Localnicii sunt revoltați de prezența frecventă a urșilor și de lipsa reacției autorităților

Potrivit aceleiași surse, la 24 aprilie a.c., un urs a ajuns în satul Valea Puțului, comuna Merei, din Buzău. Acesta a intrat în gospodăria unui localnic, atacându-i animalele. La trei zile după aceea, tot în Valea Puțului, un urs a făcut prăpăd la stupii de albine din zona bisericii. 

Citește și: VIDEO- Scandal la un adăpost de câini! Un bărbat a fost snopit în bătaie de un angajat

O altă localnică susține că ursul ar fi atacat și o turmă din extravilanul satului Valea Puțului: „ Pe 27 aprilie, ursul a alergat oile care erau la păscut în Valea Puțului, urs care de câteva zile tot apare în zonă”.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Descoperire inedită a unor bucureșteni după ce au luat două pisici de pe marginea drumului

De asemenea, același urs fusese văzut cu o seară înainte între Gura Sărății și satul Monteoru, în jurul orei 3.00,

unde a ucis nouă capre. Animalul a dat iama și într-un țarc cu ovine din satul Mierea, comuna Vernești.

Citește și: VIDEO- Meniurile cu canabis au ajuns un deliciu pentru patrupezi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si