Momentul hilar a fost surprins de turiștii care treceau prin zonă. Ursoaica a vrut să testeze motocicleta și s-a urcat pe ea, ulterior răsturnând-o. 

Ursoaică filmată pe motocicletă

Deșii unii turiști au claxonat în speranța că o vor speria pe ursoaică, aceasta s-a apropiat periculos de mult de un turist care se afla pe drum și filma.

Citește și: VIDEO- Fostul ministru al Mediului Tanczos Barna a semnat ordinul privind împuşcarea a 500 de exemplare, în ultima zi de mandat

Turiștii din zonă susțin că doar sâmbătă, în câteva ore, au văzut în total patru ursoaice cu opt pui.

Ordinul care permite împușcarea a sute de urși

Tanczos Barna, în ultima sa zi la Ministerul Mediului, a semnat ordinul care permite împușcarea, în următoarele 11 luni, a sute de urși, mai exact 426 de animale, ca metodă de prevenție.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Fostul ministru a făcut anunțul pe pagina de Facebook.

Ordinul permite vânătoarea urșilor care provoacă pagube și intră în localități, punând în pericol viața oamenilor. La uciderea urșilor pot participa vânători obișnuiți. Ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial, după ce primește avizul Academiei Române, care are, însă, doar rol consultativ. 

Citește și: Casa de vacanță din Predeal a unui medic celebru, devastată de un urs: ”Putea oricând să intre peste noi”

Masculii dominanți și femelele cu pui sub doi ani nu vor fi împușcați, precizează ordinul. Celelalte 55 de exemplare, care reprezintă cota de intervenție, pot fi împușcate doar de personalul de specialitate, în cazuri urgente, atunci când siguranţa oamenilor, dar și a bunurilor, este pusă în pericol.

Activiștii de mediu atrag atenția că autoritățile române nu s-au concentrat suficient de mult pe măsurile de prevenire a conflictelor om- urs și pe conservarea habitatului urșilor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si