Un turist francez a fost atacat de urs în Italia, iar autoritățile erau pe cale de a lua decizia de a împușca animalul. Protecția necuvântătoarelor a intervenit pentru a salva ursul, iar animalul ar putea ajunge în România, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

Ursul care atacă în Italia, posibil să fie adus în România

Un turist francez a fost atacat de urs în Italia, în regiunea Torento, în urmă cu câteva zile.

Bărbatul se plimba în pădure când ursul l-a atacat. Turistul s-a ales cu răni grave atât pe mâini, cât și pe picioare.

În urma incidentului, printr-un ordin emis de preşedintele provinciei italiene Trento, s-a luat decizia ca animalul să fie împușcat.

Citește și: Tragedia Dianei, tânăra ucisă de urs la Jepii Mici, schimbă legea vânătorii. Deputații au votat noi măsuri de gestionare a populaţiei de urşi

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Uciderea ursului a fost oprită de activiștii pentru drepturile animalului. Ursul, numit Kj1 de către autorități, a fost salvat, iar activiști au propus asigurarea unei captivități pentru acesta. O variantă a organizaţiilor de protecţie a animalelor a fost, potrivit aceleiași surse, aducerea ursului în România.

„Rămâne în pronunţare adoptarea măsurilor cele mai adecvate pentru asigurarea eventualei captivităţi a exemplarului identificat drept Kj1”, se arată în hotărârea luată de Tribunalul Administrativ Regional din Trent după cererile activiștilor. 

Citește și: Ies la iveală noi detalii despre moartea Mariei Diana, tânăra ucisă de urs la Bușteni. O martoră povestește tragedia: "Îi auzeam vocea. Și deodată... liniște"

O variantă a organizaţiilor de protecţie a animalelor a fost, potrivit aceleiași surse, aducerea ursului în România.

„Dat fiind că există o alternativă de transfer, aşadar uciderea nenecesară a unui animal poate fi considerată un delict”, a decalrat avocata unui grup care pentru protecția animalelor. De asemenea, aceasta ar fi susținut că România este pregătită să primească ursul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si