Ursula von der Leyen  va avea o întânire cu președintele Klaus Iohannis la ora 10.00, la Palatul Cotroceni. Recent, președinta Comnisiei Europene a transmis un mesaj de apreciere pentru România, pentru modul în care țara noastră, societatea civilă, a primit refugiații din Ucraina.

Ursula von der Leyen vine joi în România pentru o întâlnire cu cu Klaus Iohannis

”Îi primim cu braţele deschise pe ucrainenii care trebuie să fugă de bombele lui Putin.

Vreau să mulţumesc în special Poloniei, României, Slovaciei şi Ungariei”, a scris marţi pe Twitter Ursula von der Leyen.

Citeste si: Bilanțul tragic al deceselor din Ucraina. Câți civili și-au pierdut viața de la primul atac al rușilor

Citeste si: Bebeluș de o lună în corturile de la Vama Siret: ”Aveți o inimă mare în România. Ne-ați ajutat mai mult decât ar trebui”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ursula von d er Leyen a propus propune activarea mecanismului de protecţie temporară pentru a oferi refugiaţilor un statut sigur şi acces la şcoli, îngrijire medicală şi muncă.

Ce a declarat Ursula von der Leyen în plenul Parlamentului European

Citeste si: VIDEO- Mii de refugiați din Ucraina în adăpostul de la Romexpo. Anastasia și cei doi copii au fost nevoiți să își părăsească țara: ”Nu am vrut să plec”

„Acesta este momentul adevărului pentru Europa. Modul în care reacţionăm astăzi la acţiunile Rusiei va determina viitorul sistemului internaţional. Trebuie să arătăm puterea care stă la baza democraţiilor noastre”, a declarat Ursula von der Leyen în plenul Parlamentului European.

Lukașenko indică într-o întâlnire oficială un plan de invadare a regiunii Odessa dinspre Transnistria

Lukașenko este un aliat al președintelui rus Vladimir Putin și i-a permis lui Putin să plaseze trupe rusești la granița dintre Belarus și Ucraina înainte de invazie, aparent pentru exerciții militare comune.

Citeste si: Vladimir Putin vrea să pună pe altcineva președinte în locul lui Volodimir Zelenski. Ce se va întâmpla în Ucraina

Belarus este, de asemenea, gata să trimită trupe în Ucraina pentru a-i ajuta pe ruși.

„La ședința de astăzi a consiliului de securitate, Lukașenko a arătat ceea ce pare a fi o hartă reală a invaziei”, a scris marți jurnalistul bieloruș Tadeusz Giczan pe Twitter.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si