UPDATE. Ursula von der Leyen a obţinut 401 voturi, în urma unei proceduri cu vot secret. Împotriva unui nou mandat al Ursulei von der Leyen la conducerea executivului comunitar au votat 284 eurodeputaţi. 

Citește și: VIDEO Klaus Iohannis țintește locul Ursulei von der Leyen. Cum ar putea să obțină funcția de președinte al Comisiei Europene

Parlamentul European a început procedura de votare cu privire la propunerea ca Ursula von der Leyen să obţină un nou mandat de preşedintă a Comisiei Europene.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul în care o turistă este înghițită de o groapă adâncă de 8 metri. Salvatorii i-au găsit doar pantofii- antena3.ro

Știrea inițială. Soarta politică a Ursulei von der Leyen este decisă joi, când Parlamentul European votează dacă o alege sau o respinge pentru un nou mandat de cinci ani ca preşedinte al Comisiei Europene.

Dacă von der Leyen nu obţine cel puţin 361 de voturi, s-ar declanşa o criză politică fără precedent, lăsând neocupată cea mai puternică funcţie din UE într-o perioadă de instabilitate în Europa şi nu numai.

Votul este secret, cu buletine de vot puse în plicuri care sunt introduse în urne transparente. Rezultatul este aşteptat în jurul orei locale 14:30 (15:30 ora României).

Votul privitor la șefia Comisiei Europene vine la doar o zi după anunţul Curţii de Justiţie a UE (CJUE) conform căruia au fost constatate nereguli legate de transparenţa contractelor încheiate de Comisia Europeană pentru achiziţionarea vaccinurilor anti-COVID-19. 

Emoții pentru Ursula von der Leyen 

La Consiliul European din 27-28 iunie, liderii statelor membre au ajuns la un acord asupra funcţiilor de top din Uniunea Europeană, fără însă a exista consens.

Şefa guvernului italian Giorgia Meloni s-a abţinut de la votul asupra nominalizării Ursulei von der Leyen, în timp ce premierul ungar Viktor Orban, iniţiatorul formării grupului europarlamentar "Patrioţi pentru Europa", care cu cei 84 de membri ai săi a devenit al treilea ca mărime din Parlamentul European, a votat împotrivă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si