In articol:
Urzici. Este o plantă erbacee care creşte în zone cultivate sau necultivate în grădini, izlazuri, pe lângă şanţuri, pe lângă drum, în marginea apelor, în păduri sau pe locuri grase. Frunzele emană substanţe (acid formic) care în contact cu pielea produc urticarie (inflamaţie specifică, însoţită de usturime şi prurit intens), de unde şi denumirea latinească a plantei.
Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău când ții post? Este ȘOCANT!
Beneficiile urzicilor sunt multiple, fie că planta este consumată sub formă de ingredient pentru mâncare, fie că este consumată sub formă de ceai sau tinctură.
Sunt numite ”focul vindecător”, deoarece înţeapă şi dau senzaţia de arsură în contact cu pielea. Potrivit specialiştilor, urzicile sunt, în primul rând, o sursă excelentă de proteine, fier sau minerale şi din acest motiv consumul lor este recomandat oricui.
Citeste si: Ce este, de fapt, UNTIȘORUL! Multă lume consumă această plantă verde fără să știe că este TOXICĂ
Urzici. Este indicată pentru detoxifiere şi pentru regenerarea organismului”, spune medicul de familie Radu Bulumac.
Citeste si: Ciuperci cu maioneză și usturoi. Ingredientul secret care le dă tot gustul
Urzici. Gama largă de substanţe nutritive benefice găsite în urzică reprezintă un detoxifiant ideal pentru organismul nostru. Ca substanţă diuretică, urzica poate asigura de asemenea eliminarea rapidă a toxinelor din organism. Urzica poate îmbunătăţi eficienţa absorbţiei de nutrienţi a intestinului, asigurându-se că procesele digestive funcţionează fără probleme, prevenind astfel acumularea de toxine periculoase.
Citeste si: Tămâie. Darul sfânt care luptă împotriva bolilor
Urzici. De asemenea, stimulează sistemul limfatic, ajutând organismul să scape de toxinele în exces din rinichi. Ca urmare a faptului că este o bogată sursă de nutrienţi, urzica este recomandată în diete, dar şi în timpul postului.