In articol:
Într-un restaurant de renume din București se gătește la foc continuu, mai ales la ora prânzului atunci când comenzile vin pe bandă rulantă. Nu carnea este vedeta restaurantului, ci urzicile.
Vedetele acestei restaurant sunt urzicile
Daniel Iordan, bucătar: ”Avem urzicile, care sunt curățate și spălate. Se usucă, le tapotăm pe un prosop de hârtie, iar apoi le putem pune la fiert, iar când apa fierbe, adăugăm și sare.”
Daniel adaugă urzicile, care mai sunt gătite la foc mic preț de câteva minute. Timp în care vom putea pregăti mămăliga. Și pentru el, un lucru important este ca farfuria să arate bine pentru ca toată lumea să fie mulțumită.
Daniel este un bucătar profesionist. În cei 10 ani de carieră, a pregătit o mulțime de rețete pe bază de verdețuri și știe că în această perioadă, preparatele sunt des comandate în restaurant.
Urzicile, la mare căutare în Săptămâna Mare
În postul Paștelui, comenzile pentru urzici au crescut semnificativ, însă doar săptămâna aceasta se vor mai găsi în restaurant. Potrivit tradițiilor, în Săptămâna Mare nu se consumă aceste preparate.