Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Urzicile, la mare căutare în restaurantele din București

Urzicile sunt vedetele primăverii și mai ales cât încă suntem în postul Paștelui, iubitorii de verdețuri le prepară constant. Însă acestea nu se regăsesc doar în bucătăriile gospodinelor. Și restaurantele au adăugat planta în meniul lor, iar rezultatele îi uimesc pe clienți

Redactia Stirile Kanal D,

Urzicile, la mare căutare în restaurantele din București

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Într-un restaurant de renume din București se gătește la foc continuu, mai ales la ora prânzului atunci când comenzile vin pe bandă rulantă. Nu carnea este vedeta restaurantului, ci urzicile.

Citește și: VIDEO- Experiență inedită pe Valea Hârtibaciului! Turiștii au cules urzici, iar mulți și-au adus aminte de copilărie

Vedetele acestei restaurant sunt urzicile

Daniel Iordan, bucătar: ”Avem urzicile, care sunt curățate și spălate. Se usucă, le tapotăm pe un prosop de hârtie, iar apoi le putem pune la fiert, iar când apa fierbe, adăugăm și sare.”

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Daniel adaugă urzicile, care mai sunt gătite la foc mic preț de câteva minute. Timp în care vom putea pregăti mămăliga. Și pentru el, un lucru important este ca farfuria să arate bine pentru ca toată lumea să fie mulțumită.

Daniel este un bucătar profesionist. În cei 10 ani de carieră, a pregătit o mulțime de rețete pe bază de verdețuri și știe că în această perioadă, preparatele sunt des comandate în restaurant.

Urzicile, la mare căutare în Săptămâna Mare

În postul Paștelui, comenzile pentru urzici au crescut semnificativ, însă doar săptămâna aceasta se vor mai găsi în restaurant. Potrivit tradițiilor, în Săptămâna Mare nu se consumă aceste preparate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI