In articol:
„După un model devenit tradiţional, aplicat şi în cazul iniţiativei cetăţeneşti „Fără penali în funcţii publice”, vechile partide politice împiedică adoptarea în Parlament a proiectelor susţinute de USR prin nediscutarea lor în comisiile de specialitate. Un nou episod s-a consumat astăzi, când patru proiecte, iniţiate de parlamentari USR şi aflate pe ordinea de zi a plenului de mai bine de o lună, nu au putut fi dezbătute şi votate din cauza
Potrivit sursei citate cele patru proiecte sunt:
- Proiect „Stop infecţiilor nosocomiale!”, pentru prevenirea şi reducerea infecţiilor intraspitaliceşti. Iniţiat de parlamentarii USR Tudor Pop, Emanuel Ungureanu şi Adrian Wiener, proiectul a trecut de Senat, se află pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor din data de 20 octombrie, dar nu poate fi dezbătut şi votat pentru că nu are raport din partea Comisiilor pentru muncă şi pentru sănătate.
- Proiect pentru transparentizarea informaţiilor de interes public şi pentru uşurarea accesului cetăţenilor la acestea. Este vorba de crearea unui registru public electronic, pe site-ul fiecărei instituţii de stat, în care să fie cuprinse cererile de informaţii pe Legea 544 şi răspunsurile la ele. Iniţiat de deputatul USR Claudiu Năsui, proiectul a trecut de Senat şi este înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor din data de 30 septembrie.
USR acuză că mai multe proiecte iniţiate de partid sunt blocate de Camera Deputaţilor
- Proiect pentru ca toţi românii să aibă acces în mod gratuit şi liber, permanent, la formatul electronic al Monitorului Oficial, Partea I şi Partea a II-a. Formatul electronic gratuit şi liber ar urma să fie document portabil (PDF) şi să fie accesibil pentru citire, căutare, salvare, distribuire şi imprimare, astfel încât toţi românii să poată citi o lege, când este publicată.
Citeste si: Premierul Orban, anunț de ultima oră despre locurile la ATI
- Proiect pentru transmiterea terenului fostului Parc Cireşarii din administrarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1. Iniţiat de deputata USR Cristina Prună, proiectul a trecut de Senat şi se află pe ordinea de zi a plenului Camerei din data de 20 octombrie, doar că nu a fost dezbătut şi nu a primit raport în Comisiile juridică, pentru administraţie publică şi pentru învăţământ.