„Demisia ministrului de interne Marcel Vela devine un act necesar menit să restabilească încrederea în capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem.

Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine.

Citeste si: Coronavirus România: Bilanțul persoanelor infectate ajunge la 7.216

Sănătatea populației nu trebuie pusă în pericol din meschine calcule politice.

Guvernul PNL trebuie să gestioneze criza cât mai bine pentru țară, nu pentru scorul electoral”, se arată în comunicatul USR.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cererea USR vine în contextul în care ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seară un protocol încheiat cu Biserica Ortodoxă Română.

Iohannis cere revenirea asupra acordului

Și președintele Klaus Iohannis a cerut miercuri revenirea asupra acordului, afirmând că, deși intențiile sunt bune, „nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo”.

Citeste si: Pensionarul care și-a donat toate economiile pentru cumpărarea unui incubator a mai făcut un gest MARE! Ion Cârstoiu a adoptat un tânăr cu probleme, de care are grijă FOTO EXCLUSIV

„Și ca să fie foarte, foarte clar ce-am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea, repet: cuvântul de ordine este „Stați acasă!”.

Este regretabil să observăm, și în viața noastră, și în viața publică, că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă și cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă.

Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm! Iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste.

Așadar, peste câteva minute voi începe o ședință cu Premierul Orban, Ministrul Vela, alți miniștri și consilieri. În cadrul acestei ședințe voi solicita Premierului Orban și Ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul „Stați acasă!”, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care, evident, respectă toate ordonanțele militare”, a declarat Iohannis.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si