Usturoi chinezesc toxic. Desoperire șocantă în urma unei analize de laborator
Usturoi chinezesc toxic. Usturoiul nu lipsește din bucătăria nici unei gospodine și este considerat unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Însă nu orice tip de usturoi este atât de sănătos.
Usturoi chinezesc toxic. Însă cât de natural poate fi usturoiul chinezesc care are un miros ce aduce mai degrabă a mucegai decât a usturoi? Usturoiul importat din China nu este nici pe departe un aliment sănătos. Şi la fel stau lucrurile şi în privinţa altor alimente, cum ar fi orezul făcut din plastic, formulele de lapte cu chimicale toxice şi mâncarea de animale care vă poate intoxica patrupedul.
Usturoi chinezesc toxic. China este, se pare, tărâmul tuturor relelor, iar asta se întâmplă din cauză că fermierii stropesc recoltele cu substanţe interzise în alte ţări. De asemenea, pământul în care cresc acestea conţine metale grele precum arsenic şi cadmiu. Aşadar, nu e de mirare că gustul usturoiului chinezesc împrumută din „calităţile” solului în care creşte.
După recoltare, usturoiul este dat prin clor (da, aţi auzit bine, clor). Chinezii se pare că au o obsesie pentru albirea alimentelor (în special usturoiul, făina, zahărul, sarea şi orezul) cu dioxid de clor sau peroxid de benzoil, pentru a le face mai „atractive” şi mai „sănătoase” în ochii consumatorilor.
Usturoi chinezesc toxic. Pentru ca usturoiul să nu încolţească şi pentru a tine la distanţă insectele, mai ales că va fi depozitat pe perioade lungi,, se folosesc inhibitori de creştere care au la bază hormoni sau diverse substanţe chimice. Apoi, usturoiul este adus în magazinele din toată lumea, proces care poate lua până la o lună, din cauza transportului cu vaporul din China.
Deoarece producătorii ştiu că regulile de trecere a vămii sunt destul de stricte în privinţa conţinutului de chimicale, ei elimină cu orice preţ rădăcinile usturoiului, pentru a îndepărta orice urmă de pământ infestat.
Usturoi chinezesc toxic. Indiciul că alimentul este toxic
Aşadar, data viitoare când cumperi usturoi din magazine, verifică dacă usturoiul are acele „mustăţi” şi ţine minte că lipsa lor denotă un conţinut ridicat de substanţe toxice.
Desigur, şi toxinele din usturoi pot fi depistate cu o simplă analiză de rutină, dacă există… voinţă. Însă nimeni nu pare să fie interest momentan să facă un pas în faţă legat de problema usturoi toxic.