Cresterea salariului minim pe economie a scumpit painea. Patronatele din panificatie au anuntat majorari cu 10% pentru a-si putea acoperi cheltuielile cu personalul.
Otilia Gruicin, sef brutarie: Incercam sa mentinem pretul la paine, sa nu marim pretul, dar daca vor creste preturile la gaz, la electricitate, material prima, deci ce cumparam din ce producem, atunci o sa fim si noi obligati sa scumpim pretul la paine.
- In momentul in care anunta Guvernul ca va face fel de fel de avantaje, scoate pe partea cealalta. Ia cu o mana, da cu alta.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
- Insistenta pe cresterea salariului minim are ca efecte, in romania, o scumpire a produselor fabricate aici.
Cumparatorii spun ca nu pot fi dusi de nas la nesfarsit. Odata ajunsi la raft, vad cu ochii lor ca marirea salariului minim a saltat si preturile. Fenomenul ni-l explica analistii.
"In mod inevitabil, salariul minim, costul asta suplimentar pentru producator, se va transforma automat si in costul produsului liverat la raft.
Asadar, salariul minim creste cu 16%, dar tot cu 16 procente se scumpeste si traiul. Altfel spus, ce primim pe mere dam pe pere. Asta... intr-un scenariu optimist, penrtru ca, spun specialistii, sunt multi prestatori de servicii care se vor intinde mai mult decat le e plapuma si vor merge pe mariri de pana la 30%.