Close sidebar
Close sidebar

Va bucurati ca salariul minim pe economie a crescut? Marirea vine la pachet cu scumpirea nivelului de trai, iar prima pe lista produselor pentru care deja platim mai mult este painea.

O fi ea proaspata, rumena si crocanta, dar, multi dintre noi, deja inghitim cu noduri painea cea de toate zilele! Mult asteptata marire a salariului minim pe economie e, de fapt, calul troian bagat in portofelele noastre.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cresterea salariului minim pe economie a scumpit painea. Patronatele din panificatie au anuntat majorari cu 10% pentru a-si putea acoperi cheltuielile cu personalul.

Otilia Gruicin, sef brutarie: Incercam sa mentinem pretul la paine, sa nu marim pretul, dar daca vor creste preturile la gaz, la electricitate, material prima, deci ce cumparam din ce producem, atunci o sa fim si noi obligati sa scumpim pretul la paine.

- In momentul in care anunta Guvernul ca va face fel de fel de avantaje, scoate pe partea cealalta. Ia cu o mana, da cu alta.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

- Insistenta pe cresterea salariului minim are ca efecte, in romania, o scumpire a produselor fabricate aici.

Cumparatorii spun ca nu pot fi dusi de nas la nesfarsit. Odata ajunsi la raft, vad cu ochii lor ca marirea salariului minim a saltat si preturile. Fenomenul ni-l explica analistii.

"In mod inevitabil, salariul minim, costul asta suplimentar pentru producator, se va transforma automat si in costul produsului liverat la raft.

Asadar, salariul minim creste cu 16%, dar tot cu 16 procente se scumpeste si traiul. Altfel spus, ce primim pe mere dam pe pere. Asta... intr-un scenariu optimist, penrtru ca, spun specialistii, sunt multi prestatori de servicii care se vor intinde mai mult decat le e plapuma si vor merge pe mariri de pana la 30%.  
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI