Close sidebar
Close sidebar

Va cumpăra România vaccinul rusesc Sputnik? Răspunsul dat de premierul Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat sâmbătă dacă România va achiziţiona vaccin din Rusia sau China, că nu va face acest lucru şi că a fost trimisă o scrisoare, în urma unei întrebări adresate de Cominisia Europeană, iar ţara noastră şi-a arătat disponibilitatea de a produce vaccinul împotriva COVID-19 la Institutul Cantacuzino.

Andreea Stoica,

Premierul Florin Cîţu

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Nu, România a avut o comunicat cu Comisia Europeană. Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare, în urma unei întrebări adresate de Cominisia Europeană, şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Asta este calea pe care mergem noi”, a declarat Florin Cîţu, chestionat dacă România a demarat discuţii cu Rusia sau China pentru a achiziţiona vaccinul, în contextul în care Ungaria a luat două milioane de doze de vaccin Sputnik.

Întrebat când vom începem să producem vaccinul, premierul a răspuns: „Am început discuţiile. Am spus că avem capacitatea. Aşteptăm răspunsul Comisiei Europene în acest sens”.

Citeste si: Câte persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore?

Vaccin coronavirus

Câţi români au fost vaccinaţi până în prezent?

Peste 22.500 de persoane au fost vaccinate vineri anti-Covid în România, dintre care 16.150 au fost imunizate cu Pfizer, iar 6.443 cu Moderna, a anunțat Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID. În total, de la debutul campaniei de vaccinare, 629.279 au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citeste si: Directorul OMS, mesaj îngrijorător pentru Europa

Astfel, în ultimele 24 de ore, 2.660 de persoane au primit prima doză a vaccinului Pfizer, iar 13.490 au fost inoculate cu rapelul Pfizer.

În același timp, 6.443 au primit prima doză a vaccinului Moderna.

Citeste si: Paralizie facială după vaccinul anti-COVID. Care e starea femeii din Vâlcea

De la începutul campaniei de vaccinare, 463.763 de persoane au primit prima doză a vaccinului Pfizer, iar 165.516 au primit și a doua doză Pfizer.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 83 de reacții adverse la Pfizer și 1 la Moderna, în timp ce de la debutul campaniei de vaccinare, numărul total al reacțiilor adverse a fost de 2.114.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI