Este un desert care ne-a marcat copilaria si care ne incanta de fiecare data cand il gatim, doar ca o sa-I dam un plus de eleganta.
„Prima data o sa taiem marul sa fie drept, sa aiba stabilitate, dupa care o sa le mai tai inca o data in doua. Nu o sa scobim foarte mult, doar miezul”, spune Marius Muntean, bucatar.
Marul copt, parfumat cu scortisoara se imbina perfect cu sosul fin si parfumul de vanilie. Ingredientele nu sunt greu de procurat: aveti nevoie de mere, lapte, unt, oua, zahar pudra, nuci, amestec de cereale cu fructe, scortisoara si esenta de vanilie.
CU CE UMPLEM MERELE?
Pentru compozitia din mere, macinati nucile si adaugati doua linguri de zahar!
Marius Muntean, bucatar: Peste amestecul de nuca si zahar o sa punem amestecul de cereale.
Puneti scortisoara si putin unt moale, apoi amestecati bine. Umpleti merele cu aluatul obtinut si asezati-le intr-o tava cu hartie de copt. In cuptorul incins, vor sta jumatate de ora!
SOS DULCE-AROMAT
Marius Muntean, bucatar: „o sa facem un sos simplu de vanilie.
Amestecati bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi adaugati totul peste laptele fierbinte. Nu uitati de vanilie!
Cand sosul e gata, va puteti ocupa de decor.