„Suntem în fața unei dileme în care trebuie să cântărim cu mare atenție toate consecințele care se pot produce la nivelul cetățeanului. Avem un guvern care a abuzat și i-a forțat pe cetățeni să se închidă în case fără a face nimic clar. Pe de altă parte avem siguranța și sănătate cetățenilor.

A vota împotriva prelungirii stării de urgență înseamnă practic ridicare restricțiilor impuse. Există un risc real ca ridicarea restricților să accelereze transmiterea virusului care ar putea duce la mai multe decese.

E un risc major pe care nu îl putem ignora.

Citeste si: Trei partide se opun prelungirii stări de urgență! Decretul riscă să nu fie aprobat

Vom fi puși în situația de a alege între cele două variante posibile, ambele aproape la fel de rele. Să ținem lumea în casă pentru că Guvernul nu testează și să continue declinul economic sau să respingem decretul și să avem o problemă medicală.

PSD va alege o soluție responsabilă”, a declarat Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Totodată, președintele intermiar al PSD a anunțat că partidul său are pregătit un plan cu măsuri pentru redresarea economiei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Parlamentul nu mai poate aștepta după Guvern. De săptămâna viitoare ne vom întoarce la treabă”, a mai spus Ciolacu.

Ponta și Tăriceanu, împotriva prelungirii stării de necesitate

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat luni seară că nu este de acord privind preluarea stării de urgență cu încă 30 de zile, adăugând că acțiunea ar însemna „un cec în alb” Guvernului.

„Ni se cere să dăm un cec în alb pentru prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile, lucru cu care nu pot fi de acord pentru că Guvernul până acum nu a fost capabil să vină cu nişte date prin care să ne arate care este situaţia reală pe tărâmul medico-sanitar”, a declarat Tăriceanu.

Și președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că Biroul Executiv al partidului a hotărât ca parlamentarii săi să voteze prelungirea stării de urgență doar dacă președintele și Guvernul răspund pozitiv celor 15 solicitări prezentate de aceștia. În caz contrar, Ponta a anunțat că Pro România va vota împotrivă.

Klaus Iohannis a semnat prelungirea stării de urgență

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți prelungirea decretului privind starea de urgență pe teritoriul României, în contextul epidemiei cu coronavirus.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si:   Decretul de prelungire a stării de urgență. Măsurile, punct cu punct

„Am emis decretul de prelungire a stării de urgenţă cu 30 de zile. În pofida restricţiilor fără precedente luate de state lumii, nu sunt semne ale încetinării pandemiei la nivel global. Numărul persoanele infectate şi al celor decedate cresc. Ne confruntăm cu o epidemie foarte greu de controlat. Fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul nostru de sănătate. E scenariul negru pe care ne-am propus să îl evităm. Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricţiilor cum cer cu inconştienţă unii politicieni ar duce la noi cazuri”, a declarat preşedintele.

Joi va avea loc ședința comună a Parlamentului pentru încuviințarea stării de urgență. Votul va avea loc online.

Parlamentarii vor vota prin sistemul de vot electronic la distanţă, numele de utilizator şi parola fiind securizate şi comunicate individual fiecărui parlamentar prin SMS.

Fiecare parlamentar îşi va putea exprima opţiunea de vot prin acţionarea unuia dintre butoanele: ”DA”, ”NU”, ”AB” (abţinere) şi ”NU VOTEZ”. În cazul în care parlamentarul nu va apăsa niciunul dintre butoanele enumerate anterior, el va fi considerat absent de la votul respectiv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si