Vacanţa de iarnă 2021- 2022.  Vă prezentăm structura anului şcolar şi a vacanţelor pentru elevi. Când începe vacanţa de iarnă 2021- 2022? Este sau nu 23 decembrie 2021 zi liberă pentru elevi de la şcoală?

UPDATE: Este sau nu 23 decembrie 2021 zi liberă pentru elevi de la şcoală?

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, că şcolile au posibilitatea de a decide dacă fac sau nu cursuri pe 23 decembrie.

Decizia aparţine conducerii unităţii, iar cursurile în format fizic pot fi înlocuite cu o temă de vacanţă sau cu întâlniri informale.

„Dată fiind configuraţia acestui an şcolar şi provocările pe care acesta le-a adus pentru copii şi cadre didactice, Ministerul Educaţiei a decis să ofere posibilitatea unităţilor şcolare să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie, din punct de vedere didactic. Astfel, fiecare director de şcoală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfăşura cursuri cu prezenţă fizică sau dacă activităţile pot fi adaptate astfel încât să răspundă aşteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activităţile de învăţare să se poată organiza de manieră nonformală şi informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie şi care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanţa de sărbători”, a transmis, vineri, ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu afirmă că decizia a fost luată pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor copiilor, dar şi pentru a întări pocesul de descentralizare.

Semestrul I de șacoală are 14 săptămâni de cursuri, de la data de 13 septembrie până în 23 decembrie 2021, iar semestrul al II-lea- 20 de săptămâni, din data de 3 ianuarie şi până pe 10 iunie 2022.

Când începe vacanţa de iarnă pentru elevi?

Bucurie mare pentru elevi! Potrivit Ministerului Educației, elevii vor avea vacanţă de iarnă de la data de 23 decembrie 2021 până pe 3 ianuarie 2022.

Elevii din gimnaziu si liceu vor reveni la scoala pe 3 ianuarie. Elevii din clasele 0 – IV vor reveni la scoala pe 10 ianuarie", a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Citeste si: Este 31 decembrie 2021 zi liberă legală de la stat? Ajunul Anului Nou îi va prinde pe mulți la muncă. Cine nu va avea liber?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe când, elevii de gimnaziu si liceu se vor intoarce la scoala pe 3 ianuarie si vor avea o vacanta de iarna mai scurta.

Vacanţa de iarnă 2021 - 2022: Cât mai merg elevii la şcoală?

Vacanţa de iarnă 2021 - 2022: Cât mai merg elevii la şcoală?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: „Va fi semnat ordinul privind desfăşurarea cursurilor în funcţie de rata de vaccinare”

Astfel elevii vor fi in vacanta incepand cu joia de dinainte de Craciun si pana duminica, pe 9 ianuarie 2022. Elevii vor avea in total, 17 zile de vacanta in perioada sarbatorilor de iarna.

Odata cu vacanta de iarna din 2021 se incheie si semestrul I, astfel ca dispare vacanta intersemestriala a elevilor.

Ministrul interimar al Educatiei, Sorin Cimpeanu a mai precizat ca in primele doua saptamani de scoala din 2022, elevii vor da tezele pentru semestrul 1.

Din 2 mai urmeaza iar cursuri, pana pe 10 iunie, cand se incheie anul scolar si incepe vacanta de vara.

Citeste si: Alocaţii 2022: Ce majorări se aplică de la 1 ianuarie?

Vacanțe an școlar 2021- 2022

Elevii vor avea următoarea vacanță la primăvară. În semestrul al II-lea, vacanţa de primăvară va fi din data de 15 aprilie până pe 1 mai 2022.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Programul naţional "Şcoala altfel" se va desfăşura în perioada 8- 14 aprilie 2022.

Astfel, din 2 mai urmeaza iar cursuri, pana pe 10 iunie, cand se incheie anul scolar si incepe vacanta de vara.

Iar de la data de 11 iunie 2022- până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, va fi vacanța de vară.

Citeste si: Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Cine nu muncește în Ajunul Crăciunului. Lista zilelor de vacanță pentru sărbătorile de iarnă 2021


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si