Close sidebar
Close sidebar

Vacanța de Paște 2024. Când se întorc elevii la școală

Elevii vor intra în vacanță de vineri, 26 aprilie, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală după o săptămână și jumătate, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Sorin Negru,

Vacanță de Paște. Cât timp au vacanță elevii de Paște 2024

[Sursa foto: Pexels.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vacanța de Paște a elevilor din România din acest an este legată și de mini-vacanța de 1 Mai, dar nu va ține chiar 2 săptămâni ca de obicei, ci mai puțin. 

Citește și: VIDEO: S-a dat startul vacanțelor de sărbători! Printre destinațiile preferate se numără India și Turcia

Elevii intră de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Cât timp au vacanță studenții de Paște

Spre deosebire de vacanța de Paște pe care o primesc elevii și care este stabilă din punct de vedere al duratei și perioadei în care se dă, vacanța de Paște a studenților poate să difere de

la o facultate la alta.

Cei mai mulți studenți vor avea liber în intervalul 1-3 mai 2024, cu ocazia Zilei Muncii, iar apoi va începe vacanța de Paște.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Vacanțele de Paște stabilite la nivelul fiecărei universități în parte sunt atât pentru studenții din primii ani de studii, cât și pentru cei din anii terminali. 

Citește și: Zile libere în luna mai 2024: Lista sărbătorilor legale. Este sau nu 2 mai 2024 zi liberă legală?

Universitatea din București are 19 facultăți la care sunt înscriși tineri din toată țara, iar pentru aceștia vacanța de Paște va începe pe data de 4 mai și se va termina pe 12 mai. 

Vacanța de Paște a studenților de la Academia de Studii Economice din București (ASE) va începe pe data de 29 aprilie și se va termina pe data de 7 mai.

Vacanța de Paște 2024

[Sursa foto: Pexels.com]

Când începe vacanța de vară?

Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea cursurilor. Vacanța de vară a elevilor în 2024 va începe oficial pe data de 22 iunie 2024 și se va termina pe 8 septembrie 2024.

Elevii vor avea aproximativ 3 luni la dispoziție pentru a petrece timpul exact așa cum doresc.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Totuși, există și excepții. Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și cu frecvență redusă, anul școlar se va încheia pe data de 7 iunie 2024.

Prin excepţie, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie pe 7 iunie 2024, iar pentru clasa a VIII-a anul şcolar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri şi se încheie pe 14 iunie 2024.

Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri şi se încheie pe 28 iunie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI