Departe de aglomeratia de la oras, in perioada vacantei, unii au ales a mearga in tinutul traditiilor romanesti. Au ajuns in localitatea Giulesti din Maramures, unde se organizeaza sezatori la care participa fetele de maritat.  „E sublim. Costumele sunt superbe, oamenii sunt extraordinari!”.

Imbracate traditional, fetele s-au asezat laolalta, sa le arate turistilor cum isi tes ele zestrea pentru maritis si cum isi asteapta credincioase ursitul.

"Eu nu indrug! Ca aduc feciori din alte sezatori, feciori mandri si frumosi si la lumea dragastosi”, spune o tanara.  "Ma duc sa vad daca vin feciorii. O, nu se vede nimic!"

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Traditia spune ca sezatorile din satele de la poalele muntilor Gutai sunt un prilej pentru ca tinerele sa-si intalneasca sortitul.

In timp ce fetele cos cu ravna la zestrea lor, apar si flacaii.

"Buna seara, mai feciori! Ati venit cam tarziu! Pe la altele ati umblat si-apoi pe noi ne-ati cautat. Oai, noi n-am fost nicaieri. Doar ca n-am putut veni! Ca am fost de a lucra si ne-a apucat noaptea."

Din vorba-n vorba, flacaii si fetele au ajuns la pace si s-au prins in hora. Alaturi de ei au batut pasul si turistii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si