Vorbim despre 12 locuinţe ecologice, făcute sub pămînt, care vor putea fi închiriate, de anul viitor, de turişti. Prima casă din lemn şi piatră a fost deja finalizată.

În inima muntilor, intr-o curte parca pictata cu zapada, se iveste un satuc cu case din lemn si piatra, inspirate din seria de filme "Stapanul Inelelor".
Vinovati de acest peisaj de poveste sunt doi soti din Neamt.


Iar locuintele- jumatate ingropate sub pamant- sunt aproape gata sa primeasca primii turisti.

Ionut But: Ideea in sine o am de vreo 10 ani, am fost intotdeauna descurajat sa ma apuc de o astfel de casuta pana in momentul in care am intalnit-o pe sotia mea.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Pe una dintre case Ionut a construit-o singur, de la zero, cu 3 mii de euro. A folosit doar lemne, pamant si piatra. Practic, o locuinta 100% ecologica.

Anca BUTA- proprietara: Constructia in sine este din pamant bagat in saci de rafie. A fost tencuita in interior cu lut, lutul care se vede deocamdata cum se faceau ianinte dupa care se va finaliza cu o alta mana de lut, tot lutul a fost batut la mana.

In interior va fi construita in curand o soba din caramida. Apoi un pat si o masa. Nici vorba de prize sau internet. Cei care vor dori sa petreaca aici cateva zile de vacanta se vor bucura doar de liniste si imagini unice. In plus, in locuintele alaturate, turistii vor intalni si niste paznici de nadejde: cativa motani somnorosi, care sunt stapani aici.

Ionut Buta: Avem un nr de 12 casute, aici vom avea un iaz, acolo vom gati mancaruri traditionale la cuptor, ceaun si gratare.

Toamna viitoare, tinerii spera ca toate casele vor fi gata.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si