Vacanţa intersemestrială 2022 a fost eliminată din acest an şcolar, întrucât în luna noiembrie 2021 elevii au stat acasă două săptămâni, în contextul epidemiologic creat de pandemia de coronavirus.

Aşadar, după vacanţa de iarnă care s-a încheiat recent, elevii vor avea următoare vacanţă de abia în luna aprilie, de Paşte.

Vacanța de Crăciun a fost, prin urmare, şi vacanța intersemestrială.

Vacanţa intersemestrială 2022

Vacanţa intersemestrială 2022

Vacanţa intersemestrială 2022 şi structura anului şcolar

Anul școlar 2021 – 2022 a început pe 13 septembrie 2021 și se structurează pe două semestre (34 de săptămâni):

– 14 săptămâni de cursuri: 13 septembrie 2021 – 14 ianuarie 2022
– 20 săptămâni de cursuri: 17 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022

– pentru preșcolari și elevii din ciclul primar: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022;

– pentru elevii de gimnaziu, liceu, postliceală: 23 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022

Vacanța de primăvară are loc în perioada 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Elevii intră în vacanța de iarnă. Ei se întorc la școală cu o săptămână mai devreme

Vacanța de vară are loc între 11 iunie 2022 – până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023.

Cu toate că programul „Școala Altfel” era programat între 8 şi 14 aprilie 2022, această săptămână va fi transformată în săptămână de școală normală, pentru a se recupera orele din prima săptămână de semestrul 2, care a fost decalată în vederea recuperării zilelor din vacanța din noiembrie.

Ministrul Educației, anunţ privind trecerea la şcoala online: "Eu ascult de epidemiologi, nu de pretinşi specialişti”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunţat că a fost informat cu privire la blocarea procedurii de achiziție a testelor în școli și a spus că nu își dorește ca școala să treacă în online.

„Aş fi preferat să existe teste în şcoli. Am cerut de mult timp să existe teste în şcoli. Am fost informat de IGSU că, din cauza unei contestaţii, procedura de achiziţie a fost blocată. Am cerut şi să existe măşti, iar azi au fost distribuite un milion de măşti în şcoli pentru debutul săptămânii viitoare.

În majoritatea judeţelor au ajuns de azi, în celelalte vor ajunge mâine dimineaţă. Nu îmi doresc să trecem şcoala în online, fără să mai fim pregătiţi pentru asta. Din punctul meu de vedere, adevăraţii specialişti sunt la Ministerul Sănătăţii, ei sunt cei care decid noi măsuri, nu cei care îşi dau cu părerea despre orice. Eu ascult de epidemiologi, nu de pretinşi specialişti”, a spus Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că nu doreşte modificarea structurii anului şcolar. 

Citeste si: Elevii din ciclul primar și preșcolar revin luni în bănci

Ministrul a precizat că încă nu este discutată trecerea în format online cât timp nu există multe cazuri grave.

„Nu se pune problema trecerii în online a şcolilor atâta vreme cât nu vor fi multe cazuri grave, care să necesite spitalizare. Aşa am înţeles de la Ministerul Sănătăţii. Până când nu primim informare că există o astfel de propunere, de la INSP şi Ministerul Sănătăţii, noi nu vom face o astfel de propunere”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Citeste si: Ministrul Educației, anunţ privind trecerea la şcoala online: "Eu ascult de epidemiologi, nu de pretinşi specialişti”

Vacanţa intersemestrială 2022: „Eu, ca ministru al Educaţiei, nu mai doresc să modificăm structura anului şcolar"

„Eu, ca ministru al Educaţiei, nu mai doresc să modificăm structura anului şcolar. Am avut deja o vacanţă forţată de evoluţia epidemiologică, ne-a creat foarte multe probleme. Vedeţi foarte bine, a trebui să micşorăm cu o săptămână vacanţa de iarnă pentru gimnaziu şi liceu.

Citeste si: Vacanța de primăvară 2022. Când începe și cât durează vacanța de Paște pentru elevii din România

Există problema vacanţei intersemestriale care nu mai există. Deci deja avem suficiente probleme pentru a mai modifica încă o dată structura anului şcolar. Pe de altă parte, avem date limite, evaluarea naţională şi bacalaureatul, care nu trebuie să fie schimbate, trebuie să se deruleze în zilele deja cunoscute de către elevi”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Duminică au fost distribuite în şcoli un milion de măşti de protecţie împotriva COVID-19

Potrivit ministrului, în acest moment, 70% din personalul școlilor are vaccinul împotriva COVID-19 și a precizat că vor exista mai ulte discuții cu inspectorii școlari, luni de la ora 12:00. În rândul elevilor se înregistrează o rată de 40% de vaccinare, iar Sorin Cîmpeanu a explicat că vor exista verificări și vor fi luate măsuri pentru a crește rata de vaccinare din școli. Autoritățile vor avea discuții cu directorii instituțiilor de învățământ unde sunt puțini profesori vaccinați. În acest moment, în peste 2.000 de școli din România, personalul este 100% vaccinat.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si