UPDATE: Scolile și grădinițele se vor mai redeschide cu prezență fizică doar sub pragul de 6 la mie, rata de infectare la nivel național, potrivit programului de Guvernare al Cabinetului Ciucă, depus în Parlament sâmbătă. Documentul propune ca o eventuală deschidere să aibă loc pe „scenariile stabilite prin ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății”, conform edupedu.ro.

UPDATE: Ministrul Educației a anunțat că zilele de vacanță impusă din perioada 25 octombrie- 5 noiembrie se vor recupera în perioada 3-14 ianuarie 2022, astfel că semestrul I se va încheia pe 14 ianuarie 2022.

Semestrul al doilea va începe cu o săptămână mai târziu, pe 17 ianuarie 2022.

Aşadar, elevii ar trebuie să revină la şcoală pe data de 8 noiembrie 2021. Însă, acest lucru depinde de modul în care evoluează numărul de cazuri de COVID-19 şi situaţia la ATI.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a anunţat după zece zile, se va face o evaluare a situației și o nouă analiză, înainte de a se decide dacă elevii se vor întoarce în bănci, la școală, după cele două săptămâni de vacanță.

„Nu există nicio garanţie (că după două săptămâni elevii se întorc la şcoală – n.r.) pentru că nu ştim cum va evolua. Aşteptăm să vedem evoluţia şi discuţia asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”, a declarat Raed Arafat.
Vacanța de vară, adică finalul anului școlar, nu se va modifica. De asemenea, nu vor exista schimbări nici în ceea ce priveşte datele examenelor naționale.

Decizia finală și ordinul de ministru pentru modificarea structurii anului școlar 2021-2022 vor fi emise vineri, 5 noiembrie.

Vacanţă şcolară octombrie 2021. UPDATE: Klaus Iohannis: S-a decis ca toţi elevii să intre în vacanţă două săptămâni, de luni

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Şcolile sunt puternic afectate, este evident, prin elevi şi prin personal, profesori, care se îmbolnăvesc. În mod normal, de luni ar fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru primar ci şi pentru gimnaziu şi liceu, pentru două săptămâni. Când vorbim de protecţia individuală, începând cu luni, masca va devein obligatorie peste tot, şi în interior şi în exterior, şi în târguri şi la cinema, şi dacă vă plimbaţi pe stradă, este obligatoriu să aveţi mască”, a declarat preşedintele.

Elevii se bucură în fiecare an școlar de trei mari vacanțe, si anume: vacanța de iarnă, vacanța de Paște și vacanța de vară. Însă pe lângă acestea, preșcolarii și elevii claselor primare mai au o vacanță de o săptămână și în octombrie. 

Structura anului școlar 2021-2022. Când începe vacanţa din octombrie 2021?

  • Semestrul I are 14 săptămâni, cursurile încep din data de 13 septembrie 2021 și se încheie la 22 decembrie 2021.
  • Semestrul al II-lea are 20 de săptămâni, cursurile încep din data de 10 ianuarie 2022 și se încheie la 10 iunie 2022.

Vacanţă octombrie 2021: Structura anului şcolar

Vacanţă octombrie 2021: Structura anului şcolar

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CNSU a anunțat că vor fi achiziționate 70 de milioane de teste rapide de salivă. Testele vor fi folosite în școli

Semestrul I (14 săptămâni de cursuri)

Cursuri: 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021

Vacanță pentru învățământ preșcolar și primar: 25 – 31 octombrie 2021

Vacanță de iarnă: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022

Semestrul al II-lea (20 de săptămâni de cursuri)

Cursuri: 10 ianuarie – 10 iunie 2022

Programul “Școala Altfel”: în perioada 8 – 14 aprilie (interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare)

Vacanța de primăvară: 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022

Vacanța de vară: din 11 iunie 2022 și până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, conform edupedu.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis, pe 9 septembrie, că tezele și simulările se vor susține în anul școlar 2021-2022: „În momentul de față, tezele se vor da normal. Simulările se vor derula normal”.

Tootodată, tezele se vor susține cu 3 săptămâni înainte de finalizarea semestrului, potrivit ordinului de ministru privind structura anului școlar 2021-2022. “ Intervalul aferent programului “Şcoala altfel” nu va coincide cu perioada în care se susţin lucrările scrise semestriale (tezele)”, conform documentului.

Vacanţă octombrie 2021: Structura anului şcolar

Vacanţă octombrie 2021: Structura anului şcolar

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Educației a vorbit despre închiderea școlilor sau nu. Ce urmează?

Elevii din clasele terminale din învățământul liceal clasa a XII-a zi și clasa a XIII-a seral și frecvență redusă, studiază 32 de săptămâni în anul școlar 2021-2022 și încheie cursurile mai devreme la data de 27 mai 2022, pentru cei din clasa a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022.

Însă, pentru clasele din învățământul liceal filiera tehnologică exceptând clasele terminale, respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 1 iulie 2022.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si