Pentru Marina, conceptul vacanțelor s-a schimbat radical odată cu plecarea în Namibia. Tânăra a renunțat complet la confortul cu care era obișnuită în concedii și a ales o vacanță tip aventură, în care cortul instalat sub cerul liber ia adeseori locul patului.

Citește și: VIDEO- La coadă spre vacanță. Vămile sunt pline ochi cu turiști dornici de relaxare

Marina Nicoleta Ilași, turistă: „Cred că peisajul și natura m-au impresionat.

Mi s-a părut deconectat de toată agitația din oraș, mi s-a părut că ești liber că-ți aduce un calm, o pace, chiar dacă în sălbăticie.”

Namibia este un adevărat paradis pentru aventurieri. Fiind a doua țară din lume ca număr de populație, după Mongolia, statul african rezervă peisaje feerice sau apusuri și răsărituri de basm pentru toți curajoșii care se încumetă să-l viziteze.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Yulicary Sarracent, ghid turistic: „O astfel de călătorie ne fac să ne cunoaștem mai mult decât credeam pentru că trecem foarte ușor peste anumite momente și nu știm cât de puțin avem nevoie ca să ne bucurăm de destinație.”

Țara abundă în zone sălbatice și oferă experiențe care îți pot tăia răsuflarea, fie prin autenticitate, fie prin adrenalină. Acesta este și motivul pentru care a devenit una dintre cele mai dorite destinații pentru o vacanță de tip aventură.

Tururile în astfel de zone se organizează doar pentru mai multe persoane și implicit circuite bine stabilite de operatorii turistici, alături de ghizii locali.

Yulicary Sarracent, ghid turistic: „A fost o experiență pe care am trăit-o și am dori să o repet cu un grup de turiști. Am plecat într-o vacanță personală a 8-a oară când am fost Namibia și am văzut foarte mulți turiști care făceau astfel de călătorie.

Namibia este o destinație ridicată pentru piață din Germania, care pur și simplu ia mașină și pleacă cu cortu să descopere țară.”

Transportul prin Namibia se face cu o mașină de teren

Odată ce călcați pe pământ african, transportul prin regiunile vizitate se realizează, de regulă, cu o mașină de teren, însă pentru a o conduce este nevoie fie de un permis de conducere internațional, fie de unul românesc, tradus și legalizat în limba engleză. Iar regula se aplică în aproape toate destinațiile de vacanță de tip aventură. O experiență asemănătoare cu Namibia a avut-o Răzvan în Peru.

Răzvan Ilași, tour lider group: „Am reușit să descoperim o țară care este uimitoare și oameni care sunt uimitori. Am reușit să parcurgem în Peru aproape toată țara lucru care a fost deosebit și am reușit să trecem de la altitudini aproape de nivelul mării până la altitudini foarte mari.”

Cât costă o vacanță de tip aventură

Vacanțele de acest fel nu sunt, însă, la îndemâna oricui, iar prețurile variază și în funcție de facilitățile de transport oferite.

Yulicary Sarracent, ghid turistic: „ 3.400-3.500 chiar 4.000 de euro, depinde foarte mult de perioada și de circuit. Circuitele care nu implică self drive pornesc de la 3.600 sau puțin mai mult depinde de perioadă.

Și cele cu camping au fost 3.790 de data aceasta.”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Concediile petrecute în Africa, Asia sau alte destinații asemănătoare implică obligatoriu un circuit prestabilit care durează, de regulă, între 10 și 14 zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si