Este pentru a doua oară când Rodica plănuiește să meargă în Grecia alături de familia ei. An de an își plănuiește prima vacanță din an în jurul datei de 1 iunie, pentru că astfel, spune ea, vara pare că durează mai mult. Anul acesta însă, prețurile mai mari cu 20% au cam luat-o prin surprindere!

Prețuri mai mari

"Anul trecut pentru o vacanță cu charter, deci avion, transfer, hotel de 5 stele, demipensiune, o familie de doi adulți și un copil, fetița mea de 9 ani, am plătit în jur de 1800 de euro.

Anul acesta pentru același hotel, comparativ am vrut să văd care sunt prețurile an văzut că ies undeva la 2300 de euro pentru aceeași perioadă ca anul trecut."

Și agențiile de turism sesizează o evoluție a prețurilor, însă asta nu pare să fie un impediment pentru turiștii dornici de vacanță.

Citeste si: Rusalii 2022: Pe ce dată pică sărbătoarea şi câte zile libere vom avea?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În tot acest timp, turiștii aflați deja în ținuturile elene au dat nas în nas cu scumpirile.

Citeste si: Cazarea din vacanță, aleasă pentru Instagram

"Am reușit să facem și un tur de insulă, oprindu-ne la câteva locații specifice și din câte se pare prețurile au crescut la bere, de la 3,5 euro cât era anul trecut, acum e 4,5 euro, chiar și la mâncare, mâncarea tipică grecească, salata grecească de la 5 euro a ajuns undeva pe la 7, motorina și combustibilul deja cu aproximativ cu 1 euro."

Turiștii care merg în Grecia nu mai trebuie să prezinte certificatul verde

Și în rândul transporturilor prețurile sunt din ce în ce mai piperate. Spre exemplu, dacă anul trecut feribotul ne costa undeva la 28-29 de euro, anul acesta prețul ajunge chiar și la 35 de euro.

Citeste si: Când începe Programul „Litoralul pentru toți” în 2022

Totuși, sezonul estival vine la pachet și cu o veste bună! Turiștii care vor să călătorească în Grecia până la 31 august, nu mai trebuie să prezinte documente care atestă vaccinarea, testarea, ori trecerea prin boală, în schimb masca de protecție rămâne obligatorie în spațiile închise.

Citeste si: Grecia anunță că va ridica restricțiile pe perioada sezonului estival. Cum sunt așteptați turiștii

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si