Conducători ai unor grupuri farmeceutice şi experţi au avertizat că teste clinice în vederea asigurării siguranţei şi eficatităţii unui vaccin durează de obicei minimum 12-18 luni.

O serie de agenţii din cadrul Departamentului american al Sănătăţii au prezentat luna aceasta proiecte de colaborare cu peste 15 companii framaceutice şi autorităţi europene de reglementare în vederea unei accelerări a dezvoltării unor vaccinuri şi tratamente împotriva noului coronavirus.

Citeste si: Numărul real al cazurilor de COVID-19 este în Italia de 10-20 de ori mai mare

Vaccin anti-coronavirus
Vaccin anti-coronavirus

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Aceste noi eforturi ale Washingtonului au fost dezvăluite de Bloomberg, care citează persoane la curent cu dosarul ce evocă o reuniune pe această temă, miercuri, la Casa Albă.

Potrivit Bloomberg, acest proiect- intitulat ”Operaţiunea Viteza Luminii” (”Warp Speed”), catalogat de presa americană drept un fel de Proiect Manhattan- prevede o colaborare a unor laboratoare private şi agenţii guvernamentale şi militare americane în scopul scurtării cu opt luni a perioadei dezvoltării vaccinului.

Vaccin anti-coronavirus
Vaccin anti-coronavirus

Citeste si: A fost calculată data exactă la care se va termina pandemia COVID-19

Preşedintele american Donald Trump l-a însărcinat în martie pe secretarul Sănătăţii Alex Azar să accelereze dezvoltarea unui vaccin, iar oficiali din cadrul administraţiei au organizat, de trei-patru săptămâni, reuniuni în acest sens, dezvăluie Bloomberg.

Citeste si: Nelu Tătaru avertizează. Orașul care ar putea să devină o a doua Suceava: „E risc foarte mare”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si