Close sidebar
Close sidebar

Coronavirus: Franţa, Germania, Italia şi Ţările de Jos se aliază pentru asigurarea unui vaccin

Franţa, Germania, Italia şi Ţările de Jos au convenit formarea unei ''alianţe'' care să asigure producerea unui potenţial vaccin anti-COVID-19 în Europa, au anunţat miercuri autorităţile olandeze, transmite AFP.

A.M.S.,

Vaccin coronavirus

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cele patru ţări ''explorează în comun diverse iniţiative promiţătoare şi sunt în discuţii cu diverse societăţi farmaceutice'', a indicat Ministerul Sănătăţii Publice olandez într-un comunicat.

Obiectivul acestei alianţe este de a produce vaccinuri pe teritoriul european, acolo unde acest lucru este posibil, a adăugat ministerul citat.

Citeste si: Ministerul Sănătăţii, apel către populaţie: "Vaccinarea trebuie continuată"

''Germania, Franţa, Italia şi Ţările de Jos sunt convinse că un rezultat reuşit presupune o strategie şi investiţii comune'', mai menţionează comunicatul, citat de Agerpres.

Alianţa celor patru ţări îşi propune să garanteze că un număr suficient de doze de vaccin vor fi disponibile pentru Uniunea Europeană şi pentru ţări cu venituri reduse, în special din Africa.

Citeste si: Elena Lasconi, prima reacție după ce a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Candidata USR l-a depășit pe Marcel Ciolacu- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Cele mai controversate declarații ale lui Călin Georgescu: Apologia legionarilor, elogii aduse lui Putin și conspirațiile despre 5G- antena3.ro

Vaccin coronavirus

Coronavirusul ar putea dispărea „în mod natural”?

Coronavirusul ar putea dispărea „în mod natural” înainte ca oamenii de știință să producă un vaccin împotriva Covid-19, afirma, la finele lunii mai, un fost șef al Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit The Independent.

“Vedem un model similar peste tot- bănuiesc că nivelul de imunitate este mai ridicat decât estimăm.

Trebuie să continuăm să încetinim răspândirea virusului, dar s-ar putea estompa singur. Sunt de părerea că acesta este un scenariu probabil”, a declarat sâmbătă medicul britanic Karol Sikora, care a condus anterior programul OMS pentru cancer.

Citeste si: OMS anunţă reluarea testelor clinice asupra hidroxiclorochinei

În acest moment, oamenii de știință spun că dezvoltarea unui vaccint anti-COVID va dura între 12 și 18 luni, iar cel mai probabil ca fi disponibil la finalul anului următor.

Industria farmaceutică sper să comprime timpul necesar pentru găsirea unui vaccin la doar un an, în condițiile în care un astfel de produs este obținut, de obicei, în 10-15 ani.

Producătorii mari și mici de medicamente s-au angrenat în această cursă pentru descoperirea unui vaccin, cel mai eficient tratament împotriva Covid-19.

Citeste si: Alte 152 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore în România. Care este bilanțul

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI