Donald Trump a anunţat că SUA vor dispune- din octombrie- de un vaccin împotriva Covid-19 care va fi distribuit larg populaţiei, în pofida avizului contrar al unor experţi sanitari şi atacurilor adversarului său democrat Joe Biden, care-l consideră ”descalificat” să gestioneze pandemia.

”Noi suntem pregătiţi. Militarii noştri şi alţi responsabili sunt pregătiţi să acţioneze. Credem că (distribuirea unui vaccin) ar putea începe chiar în octombrie.

Fără îndoială în noiembrie sau în decembrie cel mai târziu”, a subliniat preşedintele american miercuri, într-o conferinţă de presă, la Casa Albă, în care s-a distanţat de şeful autorităţilor santare americane.

Donald Trump este contrazis de experţi în domeniul medical

În audieri în Congres, directorul Centrelor de prevenire şi luptă împotriva bolilor (CDC) Robert Redfield aprecia, cu puţin înainte, că majoritatea americanilor nu va putea beneficia de un vaccin înaintea ”celui de-al doilea sau al treilea trimestru în 2021”, chiar dacă un asemenea vaccin este autorizat în următoarele săptămâni.

”Cred că a făcut o greşeală când a spus asta. Este o informaţie incorectă”, a reacţionat Donald Trump, care a făcut din venirea iminentă a unui vaccin o temă centrală a campaniei sale în vederea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Însă, tot pe tema pandemiei- soldată cu peste 200.000 de morţi în Statele Unite- încearcă să-l discrediteze adversarul său democrat Joe Biden.

Citeste si: Un angajat al Casei Albe, testat pozitiv cu covid-19, anunţă Trump

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump

”Prima responsabilitate a unui preşedinte este să apere poporul american, iar el nu o făce”, a tunat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, într-un discurs pe care l-a susţinut miercuri în fieful său din Wilmington, în Delaware.

Biden îl atacă pe Trump: Felul în care a gestionat virusul ”îl descalifică total” 

Felul în care Trump a gestionat virusul ”îl descalifică total”, a denunţat Biden.

Citeste si: Fiica lui Donald Trump se va vaccina împotriva coronavirusului. Ivanka Trump a luat decizia

Cursa vaccinurilor avansează rapid în Statele Unite, iar două vaccinuri-candidat- ale Pfizer şi Moderna- se află pe punctul de a recruta 30.000 de participanţi în testele lor clinice împotriva unor placebo.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

”Eu am încredere în vaccinuri, am încredere în oameni de ştiinţă, dar nu am încredere în Donald Trump.

Iar în acest moment, americanii nu pot să aibă nici ei încredere”, l-a atacat miercuri Biden.

Citeste si: Pronostic amar de la OMS. Specialiștii în sănătate au anunțat când revine omenirea la viața pre-coronavirus

Chiar dacă testele clinice ar fi concludente înaintea alegerilor de la 3 noiembrie- un lucru considerat puţin probabil de oficiali şi experţi-, distribuirea dozelor va fi, iniţial, ”foarte limitată” şi rezervată anumitor populaţii prioritare, poate începând din noiembrie sau decembrie, a precizat Robert Redfield.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si