In articol:
Oficialii sanitari au explicat, miercuri seară, că femeia de vârstă mijlocie nu avea un istoric de alergii şi nu mai intrase vreodată în şoc anafilactic, reacţie alergică ce poate fi fatală, relatează nbcnews.com.
Reprezentanţii Bartlett Regional Hospital au spus că toţi cei 96 de angajaţi care au primit vaccinul marţi au fost puşi sub observaţie timp de 30 de minute după injecţie.
Ce a pățit asistenta după ce s-a vaccinat
Femeia a început să se simtă rău după 10 minute de când primise vaccinul şi a luat un antihistaminic.
Simptomele au progresat spre ritm cardiac crescut şi respiraţie greoaie şi ea a fost plasată în departamentul de urgenţe al spitalului.
„A prezentat o erupţie roşie pe faţă şi trunchi”, a
Simptomele s-au diminuat pentru scurt timp, apoi au reapărut. I-a fost adminitrată epinefrină intravenos şi a fost mutată la unitatea de terapie intensivă (ICU), unde a rămas peste noapte.
Citeste si: Vaccinarea anti-COVID-19 ar putea începe înainte de noul an și în România
Miercuri dimineaţă, 16 decembrie 2020, femeii nu i-au mai fost administrate medicamente şi era aşteptat să fie externată miercuri seară.
Citeste si: O nouă tulpină a virusului COVID-19 face ravagii în Marea Britanie. Cât de periculoasă este
Pfizer a transmis într-un comunicat că lucrează împreună cu autorităţile sanitare locale pentru a analiza reacţia femeii din Alaska şi că va monitoriza atent „toate raportările legat de reacţii alergice grave de după vaccinare ” şi că va actualiza explicaţiile din prospect dacă este necesar.