Close sidebar
Close sidebar

Va fi sau nu obligatoriu vaccinul anti-COVID? Răspunsul dat de Nelu Tătaru

Va fi obligatoriu vaccinul anti-coronavirus? Iată răspunsul clar şi răspicat dat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

Andreea Stoica,

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Nelu Tătaru a afirmat  că recomandă vaccinarea  împotriva coronavirusului, însă a afirmat, răspunzând unei întrebări, că în opinia sa vaccinarea nu ar trebui să fie obligatorie.

"Recomandarea mea este să ne vaccinăm tocmai pentru siguranţa pe care ne-o dă un vaccin şi nu o trecere prin boală”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Cât va costa un vaccin împotriva COVID-19?

Uniunea Europeană a încheiat un acord care îi permite să plătească mai puţin decât SUA pentru vaccinul împotriva COVID-19. Astfel, conform unui înalt oficial UE implicat în discuţiile cu producătorii vaccinului, blocul comunitar va plăti un preţ mai mic decât cel de 19,50 dolari pentru o doză de vaccin (cât e în SUA). Preţul reflectă şi sprijinul financiar acordat de UE şi de Germania în faza de dezvoltare a vaccinului, informează Agerpres.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii afirmă că alte 600.000 de doze de vaccin gripal au fost trimise către medicii de familie

Acelaşi oficial, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, a precizat că preţul convenit de UE „este mai aproape de 20 de dolari decât de 10 dolari” însă a refuzat să ofere o cifră exactă.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Va fi obligatoriu vaccinul anti-COVID?

Comisia Europeană a anunţat că a încheiat cu companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech un contract pentru achiziţia a 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Citeste si: Guvernul se pregătește pentru valul 3 al pandemiei

Conform acordului negociat de Comisia Europeană în numele celor 27 de state membre ale UE, acestea vor putea cumpăra 200 de milioane de doze, cu o opţiune de încă 100 de milioane.

Acest contract survine după ce grupul farmaceutic american Pfizer Inc. a anunţat că vaccinul său experimental dezvoltat în colaborare cu compania germană BioNTech are o eficienţă de peste 90% în prevenirea maladiei COVID-19, conform datelor iniţiale provenite dintr-un studiu amplu de fază 3.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI