Rezultatele Moderna sunt publicate după rezultatele similare ale celor de la Pfizer și sporesc încrederea oamenilor și statelor în faptul că vaccinurile pot ajuta la încetarea pandemiei, notează BBC News.

Ambele companii au folosit o abordare extrem de inovatoare și experimentală pentru a-și proiecta vaccinurile.

Moderna spune că este o „zi grozavă” și intenționează să solicite aprobarea utilizării vaccinului în următoarele săptămâni.

Cu toate acestea, rezultatele lor sunt încă din faza timpurie a cercetării și întrebările-cheie rămân fără răspuns, potrivit BBC.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Când se pune, de fapt, grâul la încolțit de Sfântul Andrei? Greșeala pe care mulți o fac în fiecare an

Cât de efciient e vaccinul?

Procesul de testare a implicat 30.000 de persoane din SUA, pentru jumătate din populație fiind administrate două doze de vaccin, la patru săptămâni distanță. Restul au avut injecții fictive. Analiza s-a bazat pe primele 95 de cazuri care au dezvoltat simptome Covid-19.

Doar cinci dintre cazurile Covid au fost la persoanele cărora li s-a administrat vaccinul, 90 au fost la cei cărora li s-a administrat tratamentul fals. Compania spune că vaccinul protejează în proporție de 94,5%.

Datele Moderna arată, de asemenea, că au existat 11 cazuri de Covid sever în proces, dar niciunul nu a avut loc la persoanele imunizate. "Eficacitatea generală a fost remarcabilă... este o zi minunată", a declarat Tal Zaks, medicul șef la Moderna, pentru BBC News.

Primul vaccin cu eficiență de peste 90%, Pfizer-BioNTech 

În luna aprilie a acestui an,  compania BioNTech anunța că a început testele clinice cu o variantă de vaccin, fiind una dintre primele companii din Europa care au început astfel de teste. Ulterior, în luna mai, compania a anunțat că începe faza a doua a testărilor clinice, testări care au avut loc în Statele Unite ale Americii.

La începutul săptămânii trecute, Pfizer și BioNTech au anunțat că vaccinul-candidat BNT162b2 a demonstrat eficiență la voluntari care nu mai fuseseră infectați cu SARS-CoV-2.

Astfel, analiza datelor a fost condusă de un comitet de monitorizare independent, care a studiat 94 de cazuri. Compararea cazurilor care au fost vaccinate și a celor care au primit o doză-placebo indică o eficiență a vaccinului de peste 90%, la 7 zile după a doua doză.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si