România primește luni cea mai mare tranşă de vaccinuri de la compania Pfizer BioNTech de până acum, care constă în 725.400 doze, a informat duminică Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Citeste si: Pfizer pregătește pastila cu care te poți vindeca acasă de COVID-19

Unde ajung dozele de vaccin Pfizer

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, potrivit unui comunicat al CNCAV.

Transportul în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile Pfizer vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara[Sursa foto: Facebook / Rovaccinare]

Distribuirea vaccinurilor Pfizer care sosesc luni:

* Centrul Regional de Depozitare Cluj- 93.600 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Constanţa- 92.430 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Craiova- 91.260 doze;

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

* Centrul Regional de Depozitare Iaşi- 93.600 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Timişoara- 93.600 doze.

Câți români s-au vaccinat cu Pfizer până acum

Potrivit CNCAV, până în prezent, ţara noastră a recepţionat 4.397.309 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.843.269 au fost deja utilizate.

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 25 aprilie 2021. Câte decese s-au înregistrat în ultima zi

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la centrul naţional şi centrele regionale de depozitare, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Oamenii de știință investighează  o nouă tulpină a coronavirusului, provenită din Tanzania, care a dobândit 34 de mutații, devenind varianta cu cea mai mare diversitate genetică detectată până în prezent.

Tulpina tanzaniană poartă 14 mutații în proteina spike- partea virusului responsabilă de intrarea în celulele umane.

Prin mutații succesive, structura proteinei spike s-a modificat pentru a-i facilita legarea și penetrarea celulelor umane, așa cum reiese din analiza tulpinii din Marea Britanie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si