"Mai mult de un miliard de doze" au fost comandate de 20 de ţări străine, a afirmat patronul acestui fond Kirill Dmitriev, precizând că faza 3 a testelor va începe miercuri.

Fondul suveran a precizat că producţia în masă va începe în septembrie.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat marţi că Centrul de cercetări în epidemiologie şi microbiologie "Nikolaï Gamaleïa" a realizat "primul" vaccin contra noului coronavirus, asigurând că el va oferi "imunitate durabilă".

Informații de ultim moment despre vaccinul rusesc contra coronavirusului

Ministerul Sănătăţii a afirmat că o dublă injectare "ar permite formarea unei imunităţii pe termen lung", estimând că ar putea dura doi ani.

vaccin rusesc coronavirus

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Anterior acestui anunţ, cercetătorii străini şi-au exprimat îngrijorările cu privire la găsirea unui vaccin într-un termen atât de scurt, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut apel la respectarea "liniilor directoare şi a directivelor" în materie de vaccin.

Citeste si: Curs BNR, 11 august 2020. Cu cât a crescut leul

Citeste si: Dezvăluirile şocante ale unui pacient cu COVID-19: "Nu este o răceală normală!"

Citeste si: Starea de urgență: Prejudicii din banul public de 38,3 milioane de lei

Replica autorităților din Moscova

Potrivit autorităţilor de la Moscova, profesorii şi personalul medical ar trebui să înceapă să se vaccineze din august, înainte ca vaccinarea să ajungă la toată populaţia la 1 ianuarie 2021.

Citeste si: Premierul Ludovic Orban: "Guvernul va acorda părinţilor un sprijin de 75% din salariu..."

Dmitriev a condamnat "atacurile mediatice coordonate" cu privire la acest vaccin, care au avut ca scop discreditarea cercetărilor din Rusia. El a afirmat că "siguranţa şi sănătatea oamenilor obişnuiţi" a fost "confiscată de divergenţele politice".

"Abordarea politizată a vaccinului rusesc de un anumit număr de ţări occidentale pune în pericol viaţa cetăţenilor lor. În loc să atace constant Rusia, care ar fi prima ţară din lume care înregistrează un vaccin contra coronavirusului, ar fi de preferat să se angajeze într-un dialog constructiv cu noi", a adăugat el.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si