Potrivit datelor puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) situaţia vaccinărilor anti-COVID din 30 decembrie, ora 17.00, este următoarea:

- Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore)- 2.888.
- Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020)- 5.666.

Citeste si: Florin Cîțu, declarații după înghețarea salariilor. "Aveam nevoie de acest respiro, ca să remediem legea salarizării"

Vaccinare anti-COVID: care este numărul de reacții adverse în România

Potrivit autorităților, numărul de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore) a fost de 10 reacţii comune şi minore, dintre care: 2 reacţii de tip local, cu durere la locul injectării; 8 reacţii generale, de tip febril.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Numărul de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 17 reacţii comune şi minore, dintre care: 4 reacţii locale cu durere la locul injectării; 13 reacţii generale: 10 febrile, 3 alergice de tip urticarie.

Comitetul Naţional precizează că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20,00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17,00- 20,00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Citeste si: Un asistent medical a fost infectat cu COVID-19 după ce și-a făcut vaccinul împotriva virusului

Campanie de vaccinare anti-COVID în România

Peste 140 de mii de doze de vaccin împotriva covid-19 au ajuns marți în România, pe aeroporturile din București, Timișoara si Cluj. Autoritățile spun că, în mod categoric vaccinarea nu va fi obligatorie, dar în spațiul public se discută din ce în ce mai mult despre condiționarea libertății de mișcare și chiar a prezenței fizice la serviciu, pentru cei care refuză să se imunizeze.

Cu alte cuvinte, chiar dacă vaccinul nu poate fi impus, acesta va deveni necesar dacă vrem să revenim la normalitate.

În a treia zi de vaccinare, peste 3000 de români din etapa întâi s-au imunizat- medici, asistente și lucrători în domeniul social. Site-ul guvernamental pentru înscriere la vaccinarea gratuită este funcțional, iar în curând, se vor putea programa și persoanele din etapa a 2-a; adică vârstnicii, pacienții cu comorbiditati și lucrătorii în domenii-cheie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si