Close sidebar
Close sidebar

Vaccinare anti-COVID. Ce protecție oferă vaccinul Pfizer împotriva Omicron - date reale din Africa de Sud

Vaccinare anti-COVID. Un studiu realizat în timp real pe populația infectată cu noua variantă Omicron din Africa de Sud arată că eficacitatea vaccinului cu două doze de la Pfizer este limitată, informează Associated Press.

Sorin Negru,

Vaccinare anti-COVID. Chiar dacă vaccinul Pfizer nu e la fel de eficient ca în cazul Delta, el apără totuși în fața formelor grave de Omicron

[Sursa foto: RoVaccinare]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vaccinare anti-COVID- varianta Omicron de coronavirus a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud. Analiza la scară largă a eficacității vaccinului Pfizer pare să susțină indicațiile timpurii că vaccinul a fost eficace într-o oarecare măsură împotriva variantei Omicron, dar sub eficacitatea din cazul variantei Delta.

Citeste si: Tot mai puțini români se vaccinează împotriva COVID-19

Vaccinare anti-COVID: vaccinul Pfizer te apără de spitalizarea cu Omicron

Vaccinare anti-COVID. Un vaccin Pfizer/BioNTech în două doze oferă doar 33% protecție împotriva infecției cu varianta Omicron a coronavirusului, dar o protecție de 70% împotriva spitalizării, potrivit unei analize la scară largă din Africa de Sud publicată marți și prezentată în presa internațională.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Vaccinare anti-COVID. Prima analiză la scară largă a eficacității vaccinului Pfizer în regiunea în care a fost descoperită noua variantă Omicron pare să susțină indicațiile timpurii că Omicron este mai ușor de transmis și că injecția Pfizer nu este la fel de eficientă în protejarea împotriva infecției precum a fost împotriva variantei Delta.

Citeste si: Primul caz cu varianta Omicron în China. Care e riscul apariției unui "nou Wuhan"

Vaccinare anti-COVID: Primul studiu la scală mare din Africa de Sud

Vaccinare anti-COVID Analiza s-a bazat pe un eșantion de 211.000 rezultate pozitive ale testelor Covid-19, dintre care 41% de la adulți care au primit două doze de vaccin Pfizer.

Vaccinare anti-COVID Aproximativ 78.000 dintre aceste rezultate pozitive ale testelor Covid-19 între 15 noiembrie și 7 decembrie au fost atribuite infecțiilor cu Omicron.

Studiul a fost realizat de Discovery Health, cel mai mare asigurător privat de sănătate din Africa de Sud, și Consiliul de Cercetare Medicală din Africa de Sud.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI