Close sidebar
Close sidebar

Cum se programează pentru vaccinare bătrânii. "Vor fi și caravane mobile în țară", spune Valeriu Gheorghiţă

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că se recomandă ca pentru persoanele vârstnice programarea la vaccinare să fie făcută de către medicii de familie.

Razvan Ilie,

Valeriu Gheorghiţă, conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, marți 12 ianuarie

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vineri, pe 15 ianuarie va începe etapa a doua de vaccinare: pentru bătrâni, pacienți cu boli grave și angajați în domenii cheie. Până atunci, trebuie să fie gata cât mai multe centre de vaccinare și în zonele rurale.

" Majoritatea colegilor cu care am vorbit din reţeaua de medicină de familie au şi solicitări în acest sens şi au şi făcut o evaluare a persoanelor pe care le au în îngrijire. Modalitatea de programare se recomandă a fi prin medicul de familie, având în vedere că este în măsură să cunoască istoricul medical al fiecărei persoane şi să ofere informaţiile necesare legate de vaccinare şi de beneficiile vaccinării şi, practic, cu fiecare persoană în parte se stabileşte ziua şi centrul de vaccinare în care doreşte să fie vaccinat", a explicat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Citeste si: Klaus Iohannis, prima conferință de presă din acest an. "Mă voi vaccina public vineri, 15 ianuarie. Nu sunt întrunite condițiile pentru relaxare" (LIVE VIDEO)

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

Programarea se poate face şi individual, separat, prin aparţinători, prin call center sau prin direcţia de asistenţă socială.

Caravane mobile pentru vaccinarea în zonele fără dispensare

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 a adăugat că nu sunt deocamdată date de la medicii de familie pentru o estimare a intenţiei de vaccinare în rândul persoanelor vârstnice.

Gheorghiţă a menţionat că pentru zonele în care nu există dispensare sau puncte medicale vor fi organizate caravane mobile pentru vaccinare.

"Sunt judeţe unde sunt identificate şi pregătite (caravanele mobile- n.r.), sunt judeţe în care încă se pregătesc, sunt în curs de echipare aceste caravane mobile. O estimare- la nivel naţional sunt circa 42-43 de caravane mobile necesare", a menţionat acesta. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI