223,8 milioane de persoane care locuiesc în Uniunea Europeană au fost vaccinate cu două doze de vaccin împotriva covid-19, cu o doză- după ce s-au vindecat de boală sau cu un vaccin care se administrează într-o doză unică, reprezentând peste jumătate din populaţia UE, potrivit unui bilanţ realizat de AFP.

Citeste si: Zi liberă pentru toți românii care se vaccinează

Treisprezece dintre cele 27 de state membre UE au depăşit pragul vaccinării complete a 50% din populaţie, inclusiv cele mai populate state din bloc, şi anume Spania (58%), Italia (54%), Franţa (53%) şi Germania (52%).

Statele cu cel mai mare nivel de vaccinare sunt Malta (74%), Belgia (59%) şi Spania (58%).

Statele cu cel mai nivel de vaccinare sunt Bulgaria (14%) şi România (25%).

Aproape 60% din populaţia UE (59,5%) a fost vaccinată cu cel puţin o dozî de vaccin- în total 265,9 milioane de oameni.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Rezultat exit poll alegerile prezidenţiale 2024: Marcel Ciolacu intră în turul doi cu Elena Lasconi. Călin Georgescu, marea surpriză- antena3.ro

Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro

Citeste si: AstraZeneca, anunț cu privire la viitorul vaccinului său anti-COVID

Ritm mai puternic decât în SUA

UE, care continuă să vaccineze într-un ritm susţinut, a depăşit Statele Unite.

La 1 august, 49,7% din populaţia Americii era complet vaccinată, în timp ce 49,8% dintre europeni erau vaccinaţi complet.

La aceeaşi dată, 57,8% dintre americani erau vaccinaţi cu o doză de vaccin, în timp ce în UE 59,3% din populaţie era vaccinată cu o primă doză de vaccin anticovid.

Citeste si: Când e posibil să intram în valul 4 al pandemiei de coronavirus. Ce putem face pentru a evita acest lucru

vaccinare-coronavirus în UE
Vaccinarea în UE.[Sursa foto: PixaBay]

În fiecare zi a ultimei săptămâni, UE şi-a vaccinat 0,6% din populaţie, un ritm care scade, dar care rămâne de trei ori mai mare decât în Statele Unite (0,2%).

Patru vaccinuri sunt aprobate, în prezent, în UE- Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca-Oxford şi Johnson & Johnson.

În afară de aceste vaccinuri, Ungaria şi Slovacia folosesc şi vaccinuri neaprobate de către Agenţia Europană a Medicamentului (EMA), dezvoltate de către Rusia şi China.

Citeste si: O țară des frecventată de turiștii români impune noi restricții împotriva coronavirusului. Circulația pe timp de noapte va fi permisă doar într-un anumit interval orar


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si