O fostă republică din blocul URSS a decretat vaccinarea obligatorie pentru toți cetățenii care au împlinit 18 ani, în încercarea de a stopa avansul pandemiei de coronavirus.

„Vaccinarea împotriva coronavirusului este obligatorie pentru cetăţenii de peste 18 ani”, se menţionează într-un comunicat difuzat sâmbătă de comitetul guvernamental tadjik, creat pentru a stopa propagarea COVID-19., transmite presa internațională.

Citeste si: VIDEO| Două decese provocate de mutația Delta a virusului Sars-Cov-2, în România

Autorităţile din ţara din Asia Centrală, cu 9,3 milioane de locuitori şi unde campania naţională de vaccinare pentru persoanele care au împlinit 18 ani a început la 25 iunie, au subliniat că vaccinul este gratuit.

Citeste si: Vaccinul care protejează împotriva virusului dublu mutant Delta

Ce vaccinuri vor fi administrate obligatoriu

În Tadjikistan sunt folosite în prezent două vaccinuri anticoronavirus: AstraZeneca şi CoronaVac.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Potrivit cifrelor oficiale, Tadjikistanul a înregistrat 13.548 de cazuri confirmate de coronavirus şi 92 de decese asociate bolii.

Citeste si: Primul vaccin anti-COVID "made in India". Ce protecție oferă împotriva tulpinii Delta

Valul trei al pandemiei, inevitabil, spune OMS

Șeful OMS, Hans Kluge, a transmis un avertisment îngrijorător referitor la valul trei COVID-19.

Citeste si:  Organizația Mondială a Sănătății face anunțul despre noua variantă COVID-19- Delta: „Este cea mai rapidă şi puternică de până acum şi îi va ataca pe cei mai vulnerabili”

Cu noua descoperire Delta a COVID-19, numărul mic de cazuri Sars-Cov-2 reprezintă doar o fericire temporară. Noua mutație face victime din ce în ce mai multe, în întreaga Europă.

Din cauza numărului extins de cazuri Delta, reprezentanții OMS anunță un nou val de infectări. Conform acestora, poate fi cel mai grav val din cauza răspândirii în masă a acestui virus.

„Perioada celor zece săptămâni în care numărul de noi infectări cu Covid-19 era în scădere în țările europene s-a încheiat. Un nou val de infecții este inevitabil, dacă oamenii și cei aflați la conducere nu vor respecta regulile sanitare",  a spus șeful OMS în Europa, Hans Kluge, într-o conferință de presă.

După ce infectările cu varianta COVID-19 Delta au crescut, șeful OMS, Hans Kluge, îndeamnă oamenii să se vaccineze într-un număr cât mai mare. El a transmis că este singura soluție pentru a scăpa cu bine.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si