Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, miercuri, informaţii despre vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, Specialiștii au anunțat că, potrivit studiilor, vaccinul Pfizer administrat în două doze are o eficienţă de 90,7%. „Copiii reprezintă un procent tot mai mare de cazuri şi spitalizări faţă de începutul pandemiei, iar focarele din şcoli au o frecvenţă tot mai mare”, a transmis CNCAV.

Citeste si: Medici din Timișoara vor realiza o campanie pro-vaccinare din casă în casă

Ce spun autoritățile

„Două doze de 10 micrograme (μg) de vaccin Comirnaty- Pfizer BioNTech (BNT162b2) administrate la interval de 21 de zile au fost sigure, imunogene şi au asigurat o eficienţă de 90,7% împotriva Covid-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Evaluarea Comirnaty- Pfizer BioNTech la copii a fost efectuată din mai multe motive”, a transmis, miercuri, CNCAV.

Citeste si: EMA va autoriza săptămâna aceasta două tratamente cu anticorpi monoclonali pentru cei infectați cu COVID-19

Sursa citată a precizat că, odată cu prioritizarea grupelor mai mari de vârstă pentru vaccinare, „copiii de vârstă şcolară reprezintă acum un procent tot mai mare de cazuri şi spitalizări faţă de începutul pandemiei, iar focarele din şcoli au o frecvenţă tot mai mare”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

vaccinarea copiilor din românia

Vaccinarea minorilor din țară.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vaccinul împotriva Covid-19 al Moderna nu este recomandat persoanelor de sub 30 de ani. Anunțul vine din Franța

„Beneficiile directe privind prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2 la copii includ protecţia împotriva formelor severe, spitalizărilor şi complicaţiilor severe sau pe termen lung, cum ar fi sindromul inflamator multisistemic (MIS-C). Beneficiile indirecte includ probabilitatea reducerii transmiterii bolii la domiciliu şi în mediul şcolar, inclusiv transmiterii care afectează persoanele vulnerabile şi desfăşurarea învăţământului în format fizic în condiţii mai sigure. Fără vaccinuri eficiente împotriva COVID-19 pentru această grupă de vârstă, copiii ar putea deveni surse constante de infectare şi genera noi variante emergente”, a mai transmis CNCAV.

Citeste si: Când ar putea deveni certificatul verde obligatoriu în România. Angajații care refuză vaccinarea riscă să fie concediați

Conform experților, închiderea şi carantina şcolilor din cauza COVID-19 au costuri sociale şi economice pentru familii şi îngrijitori.

„Vaccinarea la scară largă pentru toate grupele de vârstă este, prin urmare, esenţială în eforturile continue de a reduce pandemia”, a mai transmis CNCAV.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si