Close sidebar
Close sidebar

Vaccinarea obligatorie pentru personalul medical, în Franța

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat luni seara că vaccinarea personalului medical devine obligatorie, acelaşi anunţ fiind făcut luni şi de autorităţile din Grecia.

Razvan Ilie,

Noi măsuri în Franța, de teama variantei Delta de coronavirus [Sursa foto: Pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele francez a anunţat luni o serie de măsuri pentru a-i încuraja pe francezi să se vaccineze, în special generalizarea permisului sanitar şi obligaţia de vaccinare pentru personalul de îngrijire, cu scopul de a stăvili răspândirea variantei Delta.

Citeste si: Afecţiune neurologică rară după vaccinul Johnson & Johnson

Macron: Vaccinul ne protejează contra variantei Delta 

"Vaccinarea va fi obligatorie pentru toţi cei care vor fi în contact cu persoane fragile", a anunţat Emmanuel Macron, care a avertizat că din "15 septembrie vor fi efectuate controale şi se vor lua măsuri".

"Avem un mare avantaj: vaccinul.

Acesta ne protejează contra variantei Delta. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât vom evita spitalizările. Începe o nouă cursă de viteză", a adăugat Macron, potrivit News.ro.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: Stare de urgență în Tokyo, cu doar 10 zile înainte de startul Jocurilor Olimpice

Ce este permisul sanitar

Emmanuel Macron a precizat: "Să trecem restricţiile asupra celor nevaccinaţi, mai degrabă decât asupra noastră". El a anunţat apoi generalizarea permisului sanitar, un dispozitiv care face posibilă verificarea faptului că o persoană este vaccinată sau necontaminată.

"Permisul sanitar se va aplica în cafenele, restaurante, centre comerciale, precum şi în spitale, case de bătrâni, unităţi medico-sociale, dar şi în avioane, trenuri şi autocare pentru călătorii lungi, şi numai cei vaccinaţi şi persoanele testate negativ vor avea acces la acele locuri", a declarat Emmanuel Macron, care a adăugat că va fi impus în circa zece zile şi pentru locurile de agrement şi cultură.

Citeste si: România, în stare de alertă pentru alte 30 de zile. Revenim la mască pe străzi dacă intram în valul 4 al pandemiei?

Vaccinarea personalului medical, obligatorie și în Grecia

Tot luni, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat că, începând de la 1 septembrie, vaccinarea va fi obligatorie pentru personalul medical. De asemenea, de la 16 august, vaccinul este obligatoriu pentru persoanele care lucrează în aziluri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI