Vaccinul Johnson & Johnson, realizat în parteneriat cu Janssen Pharmaceuticals, este administrat într-o singură tranșă; celelalte două vaccinuri utilizate de Moderna și Pfizer-BioNTech, necesită două doze, administrate între trei și patru săptămâni.
'' Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman al EMA urmează să dea recomandarea sa pentru vaccinul COVID-19 al Janssen (filiala europeană a Johnson & Johnson) pe 11 martie, în cadrul unei reuniuni speciale",
a precizat agenţia europeană pe Twitter.
Citeste si: Medicul Valeriul Gheorghiță a explicat de ce există mai multe reacții adverse la vaccinul AstraZeneca
Vaccinul anti-COVID Johnson & Johnson- care este eficiența sa
Acest vaccin, care este administrat într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii, conform concluziilor studiilor clinice.
Conform companiei Johnson & Johnson, vaccinul său anti-COVID-19 a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
În testele clinice la care au participat circa 44.000 de voluntari, nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale coronavirusului.
Citeste si: Cât de eficient este vaccinul COVID-19 de la Johnson & Johnson?
Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului. Spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, acesta poate fi stocat la temperatura unui frigider, ceea ce facilitează distribuţia.
Efectele secundare erau în general limitate la dureri locale ale brațului, dureri de cap și oboseală. Nu a fost raportat niciun deces între participanții care au primit vaccinul, și niciun caz care a necesitat internare la spital după 28 de zile.
România va primi din aprilie vaccinuri Johnson & Johnson
România ar putea avea la dispoziție un al patrulea vaccin, din aprilie, cel produs de compania Johnson & Johnson, a anunțat medicul militar Valeriu Gheorghiță în cadrul unei emisiuni la radio.
Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că vaccinul produs de Johnson & Johnson va fi autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului.
Potrivit oficialului, serul are o eficacitate foarte ridicată și e nevoie doar de o singură doză de administrare.
Citeste si: Ce se întâmplă în cazul în care pierzi dovada vaccinării. Ce este de făcut
Efectele secundare s-au limitat, în general, la dureri de braț, cefalee și oboseală. Nu au fost raportate decese în rândul participanților la studiu care au primit vaccinul și nu au fost raportate spitalizări după 28 de zile.