Vaccinul antigripal ianuarie 2023. Gripa este tot mai întâlnită în rândul românilor, cele mai multe cazuri sunt în rândul copiilor. Cei mai mulți aleg  vaccinul antigripal  pentru a scăpa de această problemă. Iată unde se poate face vaccinul antigripal și cât costă!

Vaccinul antigripal ianuarie 2023.

Vaccinul antigripal ianuarie 2023. Unde îl poți face și cât costă?

[Sursa foto: PixaBay]

Vaccinul antigripal ianuarie 2023. Unde poate fi făcut?

Unele infecții cauzate de gripa de sezon pot fi mai ușoare sau mai grave.

Persoanele prezintă diferite simptome precum: febră, durere de gât, secreții nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap, dureri musculare. Medicii recomandă vaccinarea antigripală în fiecare toamnă pentru a sta departe de gripă și pentru a reduce riscul de îmbolnăvire. Vaccinul antigripal nu conține virusuri gripale vii și nu poate provoca gripă sau alte infecții.

Citește și: Primul pacient din România cu triplă infecție: Are gripă, Covid și virusul sincițial respirator

Vaccinul antigripal poate fi făcut în farmacie la solicitarea persoanei adulte. Pentru minori, vaccinarea antigripală se realizează la solicitarea adultului sau reprezentantului legal dacă persoana care se prezintă la vaccinare deține o recomandare medicală de a fi vaccinat împotriva gripei sezoniere, a mai efectuat cel puțin o vaccinare împotriva gripei cu ani în urmă şi după efectuarea unei anamneze minimale pentru vederea unor eventuale contraindicații sau precauții la vaccinare. Este nevoie de obținerea consimțământului informat al persoanei adulte sau a reprezentantului legal al persoanei care se prezintă la vaccinare, se arată într-o informare făcută de Ministerul Sănătății. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vaccinul antigripal ianuarie 2023.

Vaccinul antigripal ianuarie 2023. Unde îl poți face și cât costă?

[Sursa foto: PixaBay]

Vaccinul antigripal ianuarie 2023. Cât costă să te vaccinezi împotriva gripei?

Vaccinul antigripal care se face în farmacii poate fi gratuit sau contra cost. Costul unui vaccin antigripal nu poate depăși prețul maximal cu amănuntul stabilit și aprobat de Ministerul Sănătății. Prețul unui vaccin antigripal diferă de la o farmacie la alta și este cuprins între 50 și 60 de lei în funcție de firma producătoare și farmacie.

Citește și: Testele pe gripă și Covid, mai scumpe

Persoanele care se pot alege să se vaccineze antigripal sunt vârstnicii de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice cardio-pulmonare sau sistemice, gravide pe parcursul trimestrului II si III de sarcina, persoanele instituționalizate din căminele de bătrâni, centre de plasament, personalul medical. 

Vaccinul antigripal ianuarie 2023.

Vaccinul antigripal ianuarie 2023. Unde îl poți face și cât costă?

[Sursa foto: PixaBay]

Ce a declarat Alexandru Rafila?

Ministrul Sănătății a fost întrebat ce măsuri se vor lua în cazul vizitelor din spitale.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Astfel, el a declarat că:   „Nu ministerul suspendă programul de vizite. E abordarea aceasta că ministerul trebuie să rezolve toate aceste probleme la nivelul fiecărei unităţi sanitare. Am făcut un ordin de ministru, dar dacă îl citiţi cu atenţie o să vedeţi că există o responsabilitate a fiecărui manager şi e normal să fie aşa, pentru că el răspunde de acea unitate sanitară şi de siguranţa pacienţilor şi a personalului medical".

Citește și: S-au scumpit testele de gripă și de covid


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si