Vaccinul antigripal și testele pentru glicemie vor putea fi făcute în farmacii. Seviciile puse la dispoziție de farmacii vor fi contra-cost.

Pentru fiecare serviciu din farmacie se va elibera un ghid de practică farmaceutică

"Poate că unele servicii se prestau deja în farmacie, dar nu exista cadrul legal. Vor fi cursuri de instruire, care vor dura de la câteva zile, la câteva săptămâni”, a declarat Anca Crupariu, purtătorul de cuvânt al Colegiului Farmaciştilor din România.

"Sperăm ca cele legate de monitorizarea pacienților cu poli-medicație, care presupun și o legătură cu medicul specialist sau de familie. Dorim foarte mult gestionarea pacientului cronic, hipertensiv, diabetic, cu afecțiuni pulmonare", a afirmat purtătorul de cuvânt al Colegiului Farmaciştilor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Studiu clinic: cocktail-ul cu anticorpi pentru Covid-19 de la Regeneron are o eficacitate de 81,6%

Vaccinul anti-Covid se poate face în același timp cu cel antigripal

„Vaccinurile împotriva COVID-19 pot fi administrate simultan sau la orice interval de timp cu alt produs din Programul Național de Vaccinare (PNV) destinat copiilor și grupelor populaționale aflate la risc (vaccinarea antigripală, vaccinarea anti-HPV), profilaxia tetanosului sau alte produse vaccinale care dețin autorizație de punere pe piață în România”, a transmis CNCAV.

Citeste si: Negocieri avansate cu Merck pentru pilulele care tratează Covid-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si