Autoritățile medicale din Africa de Sud au anunțat duminică că au decis să oprească imunizările cu vaccinul AstraZeneca. Potrivit jurnaliștilor de la Reuters, vaccinul nu oferă decât o protecție minimă împotriva cazurilor ușoare și medii de infectare cu tulpina sud-africană a virusului.

În această lună, România ar trebui să primească 800.000 de doze din vaccinul Astra Zeneca. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, spune că vaccinul va fi recomandat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani.

Citeste si: Anunţul zilei: "S-ar putea ca în toamnă să fie nevoie de o revaccinare a populației"

Ministrul Sănătății din Africa de Sud a spus că Guvernul așteaptă sfaturi de la specialiști după ce testele făcute la Universitatea Witwatersrand au arătat rezultate dezamăgitoare în ceea ce privește efectele vaccinului AstraZeneca.

Autoritățile din Africa de sud intenționau să folosească doze AstraZeneca pentru imunizarea angajaților din sănătate. Până la urmă, aceștia vor fi vaccinați cu vaccinuri Johnson & Johnson și Pfizer, potrivit Digi24.

Primele doze de vaccin AstraZeneca au ajuns în România

Primele doze de vaccin anti-COVID de la AstraZeneca au intrat duminică în România, pe la Vama Nădlac. Cele 81.600 de doze de vaccin urmau să fie depozitate luni dimineață la Institutul Cantacuzino din București.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Raed Arafat: Este posibil să apară o creştere a infectărilor după deschiderea școlilor

Specialiștii români au recomandat ca vaccinul Astra Zeneca să fie administrat persoanelor cu vârste între 18 și 55 de ani.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, sâmbătă, că programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca vor începe săptămâna viitoare, de pe 10 februarie.

vaccin
Procesul de vaccinare în România merge înainte

OMS despre noua tulpină: Poate fi echivalentul unei noi epidemii

Noua tulpină a coronavirusului poate fi echivalentul unei noi epidemii, avertizează specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății.

Mutatia sud africană a coronavirusului si cea britanică sunt  mult mai contagioase  decât virusul original SARS-CoV-2. Potrivit OMS tulpina britanică a ajuns în 70 de ţări, iar cea sud-africană în 31 de state.

Aparuta initial in nordul Braziliei  si devenita dominanta in Amazonia, noua mutatie a fost detectată pana si în Japonia,. Medicii din toata lumea au observat o tendință de creștere a mortalității.

Media zilnică a deceselor a ajuns la 14.000 de cazuri- în creștere categorică față de 10.000 cât se înregistrau la sfârțitul lui noiembrie. În total în lume au fost înregistrate 2,16 milioane de decese din cauza COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si