Vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19 funcționează mai bine decât se aștepta, scrie The Globe and Mail, un studiu recent demonstrând o eficienţă de 79% în prevenirea bolii simptomatice şi de 100% împotriva formelor severe de coronavirus şi a spitalizării.

Potrivit unui studiu efectuat în SUA, vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford are o eficienţă de 79% în prevenirea formelor simptomatice de coronavirus.

Citeste si: Peste jumătate din populaţia britanică adultă a fost vaccinată împotriva Covid-19

Vaccinul AstraZeneca, eficiență de 100% în prevenirea ajungerii la ATI

Cercetarea pentru siguranţa şi eficacitatea vaccinului realizată în SUA, Chile și Peru, publicată luni, s-a bazat pe un eşantion de 32.449 de participanţi într-un studiu de fază 3.

Rezultatele au arătat o eficiență de 100% împotriva bolilor severe şi a spitalizării. Chiar dacă procentajul de eliminare a oricărui simptom de COVID-19 a fost sub 80%, cifra este peste rezultatele avansate anterior.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Medicul Flavia Groșan, care a afirmat că tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii, este audiat azi la Colegiul Medicilor Bihor

Prin comparaţie, vaccinul Moderna are o eficacitate mai mare de 94% în prevenirea coronavirusului, iar vaccinul Pfizer-BioNTech s-a dovedit a avea 95% eficienţă.

Rezultatele vin în plin scandal european cu privire la riscurile posibile asociate vaccinării cu serul AstraZeneca în urma apariţiei cheagurilor de sânge la unele persoane vaccinate.

Germania, Franţa, Italia şi Spania sunt printre ţările care au reluat utilizarea vaccinului Oxford-AstraZeneca după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa a concluzionat că serul este sigur şi eficient.

Citeste si: Vești bune pentru toți românii. Ce se întâmplă cu dozele de vaccin Pfizer

Două noi decese suspecte în Norvegia după vaccinarea cu AstraZeneca

Autorităţile norvegiene anchetează decesul a două persoane care s-au vaccinat cu serul produs de AstraZeneca şi care au prezentat un tablou clinic neobişnuit de tromboembolism, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Patru persoane au murit până acum în Norvegia în ultimele două săptămâni, cu un tablou clinic care include o cantitate scăzută de plachete, coagulare a vaselor sangvine şi hemoragii, similar celui detectat în mai multe ţări.

Alţi doi pacienţi continuă să fie internaţi în Spitalul Universitar din Oslo cu simptome similare, au semnalat autorităţile, care au confirmat informaţia potrivit căreia mai mulţi dintre cei decedaţi aveau sub 50 de ani şi făceau parte din personalul medical.

„Agenţia Medicamentului nu poate exclude faptul că aceste cazuri ar putea avea legătură cu vaccinul”, a transmis instituţia într-un comunicat, care subliniază că aceste simptome nu au fost înregistrate la pacienţi care au primit alte vaccinuri anticoronavirus folosite în Norvegia, precum Pfizer-BioNTech şi Moderna.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si